Phion I.S.M. Theater Sonnevanck Robin Hood (Benning & Gladkova) 2
© Benning & Gladkova
© Benning & Gladkova

Phion i.s.m. Theater Sonnevanck

Robin Hood (6+)

Datum & tijd
Zo 3 mrt | 15:00 - 16:15
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Kind (t/m 12 jr) € 19,50
Regulier € 24,50
Incl. limonade en garderobe

Betoverend muzikaal theaterspektakel voor de hele familie, brutaal en vol humor.

Iedereen kent de legende van Robin Hood. Robin en zijn vrienden schieten pijlen sneller dan het licht en stelen harten voor je boe of bah kan zeggen. Geld verdwijnt uit de zakken van de rijken en belandt bij wie het het hardste nodig heeft. Als de avond valt trekken ze zich terug de bossen in, waar de mensen wonen voor wie in de stad geen plek is. De vrijbuiters, vogelvrijverklaarden en verzetshelden. Daar leven ze hun eigen leven, vrij van regels en buiten de norm. Waarom zou je daar geen onderdeel van willen zijn?
646 jaar na de eerste verhalen over Robin Hood komt de volksheld in 2024 opnieuw tot leven in een nieuwe, avontuurlijke tekst van Ilse Warringa. Het orkest, bestaande uit 30 musici, zorgt voor een indrukwekkende muzikale ervaring. Maar dat niet alleen… ze zijn ook de driftige lakeien van Koning Jan, de bomen in het donkere Sherwood Forest en de luidruchtige gasten in de herberg van Nottingham. Samen met een groep acteurs én de duizelingwekkende decors van Dieuweke van Reij wordt Robin Hood een theatrale belevenis waarbij je ogen en oren te kort komt!
Met 'Robin Hood' maken Phion en Theater Sonnevanck een laagdrempelige remake van de bekende legende en trekken ze het verhaal over deze volksheld naar het nu. Een productie uit Oost-Nederland voor de grote zaal, voor iedereen vanaf 6 jaar. 'Robin Hood' wordt geschreven door Ilse Warringa (o.a. bekend van De Luizenmoeder), geregisseerd door Daniël van Klaveren en het muziek concept is van Joris Nassenstein.

Theaterspeelplaats
Kom voor en na de voorstelling spelen in de foyer! Maak een mooie tekening, ga aan de slag met lego, kom je verkleden in de theaterspeelplaats of bedenk je eigen toneelstukje in de theaterspeelplaats!

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
15:00 - 16:15
15:00 - 16:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Yamill Jones, Erik van Muiswinkel, Ayrton Kirchner, Whitney Sawyer, Korneel Evers, Catoo Post en Howard Komproe
Muziek muzikaal concept: Joris Nassenstein | muzikale uitvoering: Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel
Regie Daniël van Klaveren
Website http://www.phion.nl/
Recensies
Theaterkrant
"Een knappe combinatie van spanning, sensatie en gevoeligheid" (...) "Theater Sonnevanck en Phion weten deze oude legende moeiteloos op te tuigen met actuele onderwerpen in herkenbare grappen, met precies genoeg momenten van spanning, sensatie en gevoeligheid"
Datum & tijd
Zo 3 mrt | 15:00 - 16:15
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Kind (t/m 12 jr) € 19,50
Regulier € 24,50
Incl. limonade en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]