Keti Koti Tafel 2

Orkater - St. Keti Koti Tafel

Theaterversie van de Keti Koti Tafel

Extra: Theaterversie van de Keti Koti Tafel

Datum & tijd
Vr 3 nov | 19:30 - 20:10
Locatie
Plein Zaal
Prijzen
Incl. drankje en garderobe

Orkater en Stichting Keti Koti Tafel bieden vijftig mensen de kans om deel te nemen aan een theaterversie van de Keti Koti Tafel, voorafgaand aan de voorstelling De plantage van onze voorouders. (Je kunt deze dialoogtafel ook bijwonen zonder de voorstelling te bezoeken.)

Ervaar zelf hoe een persoonlijke uitwisseling tussen witte mensen en mensen van kleur, je tot betekenisvolle inzichten laat komen over de sporen van het slavernijverleden en hoe dit in het heden nog wordt gevoeld. Een gesprek met kleine hapjes en eeuwenoude liederen en rituelen, die ook in de voorstelling een belangrijke rol spelen.

KETI KOTI TAFEL
De Keti Koti Tafel is een traditie, die sinds 2012 meer dan 35.000 Nederlanders (50% wit, 50% van kleur) met elkaar in gesprek heeft gebracht. Aan een Keti Koti Tafel nemen een gelijk aantal witte als zwarte deelnemers deel, die op basis van een gestructureerde dialoog reflecteren over de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden en de omgang hiermee. Tijdens de tafel is er een maaltijd, rituelen, klinken er treur- en bevrijdingsliederen en voeren deelnemers één-op-één gesprekken, aan de hand van een speciaal ontwikkelde dialoogmethode.

De Theaterversie van de Keti Koti Tafel
De Keti Koti Tafel bestaat uit een dialoogtafel die geïnspireerd is op de thematiek van de voorstelling en duurt zo’n 40 minuten. Deze tafel biedt geen volledige maaltijd, maar kleine hapjes, één-op-één gesprekken, bijzondere rituelen, muziek en een gezamenlijke afsluiting, allemaal onder leiding van een gespreksleider van Stichting Keti Koti Tafel.

Omdat voor de Keti Koti Tafel een evenredige verdeling van witte mensen en mensen van kleur een voorwaarde is, zal bij het reserveren uitgevraagd worden waarmee u zich het meest identificeert. Dit voorprogramma is ook zonder bezoek aan de voorstelling te boeken.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
19:30 - 20:10
19:30 - 20:10
Plein Zaal
Plein Zaal
Datum & tijd
Vr 3 nov | 19:30 - 20:10
Locatie
Plein Zaal
Prijzen
Incl. drankje en garderobe