1214 Orkater Nut Van Dompelmans

Orkater / De Nieuwkomers presenteert: Simme Wouters en Jasper Stoop

Het nut van Edo Dompelmans

Een ode aan de vervangbare mens

Datum & tijd
Do 14 dec | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe

Een muzikale voorstelling over de vraag in hoeverre wij vervangbaar zijn.

Jasper Stoop en Simme Wouters maakten hun debuutvoorstelling ‘De dingen die begraven liggen’ bij Orkater/De Nieuwkomers. “Uitermate fantasierijk, volstrekt origineel en muzikaal buitengewoon verrassend”, schreef Het Parool. Voor deze opvolger vonden de twee theatermakers, met een gemeenschappelijke liefde voor taal, muziek en absurdistisch existentialisme, inspiratie bij grote liedperformers als Jacques Brel, Stromae en Nina Simone.

Edo Dompelmans werkt in een kringloopwinkel. Tussen de stofzuigers en broodroosters slijt hij zijn dagen redelijk tevreden. Maar dan neemt zijn doorsneebestaan een onverwachte wending. In de afgedankte spullen begint hij patronen te herkennen. Zo komt hij het hartverscheurende lot van de vervangbaren op het spoor.
‘Het nut van Edo Dompelmans’ is een muzikaal portret van een man die erachter komt dat hij in vrijwel elk opzicht van zijn leven volstrekt inwisselbaar is. Een voorstelling over de vraag in hoeverre wij als mens vervangbaar zijn en de angst voor het antwoord op die vraag.

Vers van De Vest
Onze succesvolle serie Vers van De Vest is ook weer te boeken voor theaterseizoen 2023-2024. Dus... ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Selecteer 5 voorstellingen en betaal slechts € 55 of bestel voor € 90 maar liefst 10 voorstellingen (inclusief garderobe en drankje). Lees meer.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Jasper Stoop of Simme Wouters
Muziek Jasper Stoop, Simme Wouters, Chieko Donker Duyvis (cello) en Radek Fedyk (accordeon, trompet en gitaar)
Regie Guy Clemens
Website http://www.orkater.nl/
Recensies
Het Parool over ‘De dingen die begraven liggen’
“Een pareltje. (...) Uitermate fantasierijk, volstrekt origineel en muzikaal buitengewoon verrassend, onder meer door de welhaast hemelse zang van Jasper Stoop. Hou deze twee in de gaten.”
Theaterkrant over Jasper Stoop en Simme Wouters
“Het zijn twee getalenteerde theatermakers die, zoals het hoort in de Orkater-traditie, moeiteloos acteren én muziek maken.”
Datum & tijd
Do 14 dec | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]