NITE UNDERGOURND 1600

NITE + Club Guy & Roni + HIIIT + Asko|Schönberg

The Underground

Datum & tijd

Wat moet er gebeuren voordat je je niks minder voelt dan een clown, een pipo in de marge? Geïnspireerd door de roman ‘Aantekening uit het ondergrondse’ van Dostojevski schreef Rik van den Bos een prachtige tekst over iemand die niet kan accepteren hoe de wereld in elkaar steekt en die het niet lukt om mee te doen met de regels van het spel. Uiteindelijk trekt hij zich met al zijn geestelijke rijkdom terug in de marge. Guy Weizman maakte er een overweldigende theatervoorstelling van, een rollercoaster van theater, dans en muziek, een circus vol humor en tragedie.

Theaterkrant schreef: “Guy Weizman overtreft zichzelf in het doen samenvloeien van Den Hartoghs ziedende monoloog met de veelzijdige muziek van Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag, de exuberante kostuums van Maison the Faux en het ingenieuze decor van Ascon de Nijs.” Nederlands, Engels en Russisch gesproken, met Engelstalige boventitels.

Genomineerd voor de VSCD Toneelprijzen
Sanne den Hartogh is voor zijn rol in de voorstelling 'The Underground' genomineerd voor de LOUIS D’OR 2023, prijs voor de meest indrukwekkende mannelijke dragende rol. Uit het juryrapport: ‘The Underground is een portret van een man die geen aansluiting vindt. Sanne den Hartogh zet alle tegenstrijdigheden binnen dit personage weergaloos neer. Soms strijdend, soms mokkend accepterend vraagt dit personage zich voortdurend af waar hij de boot heeft gemist. Dit voortdurend wisselen doet Sanne den Hartogh moeiteloos.’

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel regie: Guy Weizman | tekst: Rik van den Bos | choreografie: Roni Haver | componist: Brendan Faegre | spel: Bram de Laere, Camilo Chapela, Sanne den Hartogh, Tatiana Matveeva e.a. | muziek: Berber Heerema, Dirge Seçil Kuran, Isa Goldschmeding, Joost Geevers, Niels Meliefste, Noa Eyl en Yanna Pelser | decorontwerp: Ascon de Nijs | kostuums: Maison the Faux | lichtontwerp: Maarten van Rossem | geluidsontwerp: Peter Zwart | muzikale dramaturgie: David Dramm
Recensies
Theaterkrant
“Prachtig kleurrijk theaterfeest rond eenzame nihilist.”
de Volkskrant
“Acteur Sanne den Hartogh geeft hoofdpersoon Will, die alles en iedereen verafschuwt, prachtig gestalte.”
Dagblad van het Noorden
"Beter acteerwerk kun je niet krijgen" en "Weergaloos acteerwerk in The Underground waar theater, dans, muziek en circus perfect ineen grijpen"
The Underground / NITE genomineerd voor het Nederlands Theaterfestival
Uit het juryrapport: In het bijzondere en uitbundige locatie-spektakel The Underground brengt Guy Weizman met optimaal gebruik van de weidsheid van de omgeving wederom op zijn onnavolgbare wijze verschillende genres en stijlen samen, waaronder circus en crumping. Met de stampende soundtrack en zinderende liedteksten blaast The Underground je van je stoel. Acteur Sanne den Hartogh geeft de problematische hoofdfiguur, Will —een cynicus pur sang weergaloos gestalte, wat een kracht en overgave en wat een scherp getekend portret van een vastgelopen eenling, gedragen door een hecht ensemble.Meesterlijke zet is het dubbele bewustzijn van deze eeuwige buitenstaander en hater. Circus-acteur Bram De Laere speelt als zwijgende circusclown het alter ego van Will prachtig kwetsbaar en vastgelopen. In ontroerende scenes weten de makers de ontsnappingspogingen van Will aan zichzelf vlijmscherp over het voetlicht te brengen.De vervreemdende kostuums van Maison the Faux verlenen het geheel de gekantelde weirdness die zo inherent is aan het personage Will. Politiek wordt Weizman nergens: The Underground is te lezen als een ware viering van het tegendraadse individu, dat zoekt en zoekt en tegelijkertijd absoluut niet wil vinden.
Datum & tijd
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]