35Ba90cb Jussen Lucas Arthur005 C Marco Borggreve
© Marco Borggreve

Nederlands Kamerorkest

Lucas en Arthur Jussen, piano

Datum & tijd
Za 11 mei | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 39,50
Incl. drankje en garderobe

Lucas en Arthur Jussen spelen Mendelssohn.

Twee pianisten vraagt Mendelssohn in zijn Concert voor twee piano’s en orkest in E, een werk dat hij schreef toen hij nog maar veertien jaar oud was. Lucas en Arthur Jussen, al jaren het bekendste pianoduo van ons land, spelen dit zelden uitgevoerde werk. Met muzikaal leider Gordan Nikolić speelt het orkest twee serenades van Dvořák en een wereldpremière van Mathilde Wantenaar.

Lucas en Arthur Jussen in Mendelssohns Concert voor twee piano’s
Lucas en Arthur Jussen nemen plaats achter de vleugel voor een van Mendelssohns vroege werken. Nog maar veertien jaar oud was de componist toen hij het Concert voor twee piano’s en orkest in E schreef. Ook toen de uitvoering een familieaangelegenheid, want Felix en zijn oudere zus Fanny waren de solisten bij de eerste uitvoering. Net als alle andere composities die Mendelssohn in zijn tienerjaren schreef, is ook dit weinig gespeelde werk een waar meesterwerk.

Het Nederlands Kamerorkest met twee Serenades van Dvořák
Daarnaast speelt het Nederlands Kamerorkest met muzikaal leider Gordan Nikolić een wereldpremière van Mathilde Wantenaar en twee serenades van Dvořák. Het toont twee verschillende gezichten van de Tsjechische meester. In Serenade voor blazers laat hij zich leiden door de klassieke serenades zoals Mozart die in de 18e eeuw schreef, al komt ook hier en daar een Tsjechisch volksmelodietje voorbij. De Serenade voor strijkers schreef hij in slechts twaalf dagen. Het is een heerlijk romantisch, lichtvoetig werk, gevat in vijf korte karakterstukjes.

Nederlands Kamerorkest
Gordan Nikolić, viool en leiding
Lucas en Arthur Jussen, piano

Programma:
Dvořák - Serenade voor blazers
Mendelssohn – Concert voor twee piano’s en orkest in E
Wantenaar – opdrachtwerk wereldpremière
Dvořák – Serenade voor strijkers

Muziekcafé
Om 19.30 uur, voorafgaand aan het concert, is er altijd  een voorprogramma. Een voorprogramma waarvan de vorm varieert: je krijgt een inleiding op de werken, er is een interview met de dirigent of solist of je kunt luisteren naar een intiem concert van de musici uit het Nederlands Kamerorkest of het Nederlands Philharmonisch Orkest. Gratis toegankelijk voor bezoekers van het concert. Laat je verrassen! Tijdens het online bestellen of via Mijn Vest kun je hiervoor een gratis ticket bestellen; indien nog beschikbaar.

Met korting naar het Nederlands Kamerorkest
Ben je een liefhebber van het Nederlands Philharmonisch Orkest I Nederlands Kamerorkest, of wil je met hen kennismaken? Profiteer dan van een mooie korting. Als je twee concerten boekt, ontvang je € 2,50 korting per kaartje. Bestel je drie concerten? Dan ontvang je € 5,00 korting per kaartje. En bij vier concerten loopt de korting op tot € 7,50 per kaartje. Ook leuk: voorafgaand aan ieder concert vindt er een Muziekcafé plaats in de foyer van De Vest. Bezoek het NKO op 13 oktober, 16 december, 2 februari en 11 mei.
Bestel de serie hier.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Datum & tijd
Za 11 mei | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 39,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]