955 Nochair Leonard Elschenbroich 20180720 (1) Felix Broede
© Felix Broede

Nederlands Kamerorkest

Leonard Elschenbroich speelt Tsjaikovski’s Rococovariaties

Datum & tijd
Vr 2 feb | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier (vanaf prijs) € 33,00
Incl. drankje en garderobe

Gordan Nikolic, viool en leiding & Leonard Elschenbroich, cello

De Duitse cellist Leonard Elschenbroich keert terug bij het Nederlands Kamerorkest met Tsjaikovski’s Rococovariaties. Een geliefd cellostuk van de Russische meester die zich door Mozart liet inspireren, zoals ook blijkt uit zijn Suite nr. 4 ‘Mozartiana’.

Tsjaikovski’s Rococovariaties met Leonard Elschenbroich
De vorige keer dat Leonard Elschenbroich optrad met het Nederlands Kamerorkest maakte hij indruk met de wereldpremière van het Tweede celloconcert van Willem Jeths. "Leonard Elschenbroich bracht deze pijnlijk prachtige compositie met groot inlevingsvermogen," aldus Trouw. Deze keer speelt hij de virtuoze en meeslepende Rococovariaties van Tsjaikovski. De Russische componist liet zich voor dit werk inspireren door de muziek van Mozart, een van zijn favoriete componisten.

Eerbetoon van Tsjaikovski aan Mozart
"Het is dankzij Mozart dat ik mijn leven aan de muziek heb gewijd," aldus Tsjaikovski. Met zijn Suite nr. 4 ‘Mozartiana’ schreef hij een eerbetoon ter gelegenheid van het honderdjarige jubileum van Mozarts opera Don Giovanni . Tsjaikovski arrangeerde voor deze suite een paar van Mozarts bekendste pianostukken. Van Debussy klinkt de orkestversie van Children’s Corner, vrolijke en soms dromerige muziek die hij opdroeg aan zijn toen driejarige dochter. Daarnaast beleeft het sprookjesachtige Märchentänze van Thomas Adès zijn Nederlandse première.

Nederlands Kamerorkest
Gordan Nikolić, viool en leiding
Leonard Elschenbroich, cello

Programma:
Debussy – Children’s corner
Tsjaikovski – Rococovariaties
Adès – Märchentänze Nederlandse première
Tsjaikovski – Suite nr. 4 ‘Mozartiana’

Muziekcafé
Om 19.30 uur, voorafgaand aan het concert, is er altijd  een voorprogramma. Een voorprogramma waarvan de vorm varieert: je krijgt een inleiding op de werken, er is een interview met de dirigent of solist of je kunt luisteren naar een intiem concert van de musici uit het Nederlands Kamerorkest of het Nederlands Philharmonisch Orkest. Gratis toegankelijk voor bezoekers van het concert. Laat je verrassen! Tijdens het online bestellen of via Mijn Vest kun je hiervoor een gratis ticket bestellen; indien nog beschikbaar.

Met korting naar het Nederlands Kamerorkest
Ben je een liefhebber van het Nederlands Philharmonisch Orkest I Nederlands Kamerorkest, of wil je met hen kennismaken? Profiteer dan van een mooie korting. Als je twee concerten boekt, ontvang je € 2,50 korting per kaartje. Bestel je drie concerten? Dan ontvang je € 5,- korting per kaartje. En bij vier concerten loopt de korting op tot € 7,50 per kaartje. Ook leuk: voorafgaand aan ieder concert vindt er een Muziekcafé plaats in de foyer van De Vest. Bezoek het NKO op 13 oktober, 16 december, 2 februari en 11 mei.
Bestel de serie hier.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Datum & tijd
Vr 2 feb | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier (vanaf prijs) € 33,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]