Harriet Krijgh 4 (C) Felix Broede
© Felix Broede

Nederlands Kamerorkest

Harriet Krijgh en Roberto González-Monjas met Schumann en Beethoven

Datum & tijd
Vr 13 okt | 20:15 - 22:35
Met pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier (vanaf prijs) € 33,00
Incl. drankje en garderobe

De veelgevraagde Spaanse dirigent en violist Roberto González-Monjas maakt zijn debuut bij het Nederlands Kamerorkest met Beethovens indrukwekkende Symfonie nr. 5 en het Celloconcert van Schumann. Solist is de succesvolle Nederlandse cellist Harriet Krijgh.

Harriet Krijgh speelt Schumanns Celloconcert
Harriet Krijgh, prijswinnaar van onder andere de Cello Biënnale Amsterdam, speelt Schumanns geliefde Celloconcert. Echtgenote Clara Schumann prees het werk om ‘de romantiek, de schwung, de frisheid en de humor’. De solopartij is verweven met het orkest en virtuositeit is ondergeschikt aan muzikale zeggingskracht en intimiteit. Opvallend is ook het duet voor twee cello’s in het langzame middendeel.

Roberto González-Monjas met Beethovens Vijfde
Roberto González-Monjas was jarenlang soloviolist en concertmeester bij diverse orkesten en sinds enkele jaren maakt hij een flitsende carrière als dirigent. Hij is onder andere chef-dirigent van het Zweedse Dalasinfoniettan en het Zwitserse Musikkollegium Winterthur en is vaste gastdirigent van het Belgian National Orchestra. González-Monjas maakt zijn debuut bij het Nederlands Kamerorkest met Beethovens wereldberoemde Symfonie nr. 5 en twee bijzondere arrangementen van Purcells consortmuziek, uitgevoerd door zangers van Cappella Amsterdam.

Nederlands Kamerorkest
Roberto González-Monjas, viool en leiding
Harriet Krijgh, cello
Cappella Amsterdam

Programma:
Purcell – Funeral Sentences
Schumann – Celloconcert
Purcell/Benjamin – Three Consorts Nederlandse première
Beethoven – Symfonie nr. 5

Muziekcafé
Om 19.30 uur, voorafgaand aan het concert, is er altijd  een voorprogramma. Een voorprogramma waarvan de vorm varieert: je krijgt een inleiding op de werken, er is een interview met de dirigent of solist of je kunt luisteren naar een intiem concert van de musici uit het Nederlands Kamerorkest of het Nederlands Philharmonisch Orkest. Gratis toegankelijk voor bezoekers van het concert. Laat je verrassen!
Tijdens het online bestellen of via Mijn Vest kun je hiervoor een gratis ticket bestellen; indien nog beschikbaar.

Met korting naar het Nederlands Kamerorkest
Ben je een liefhebber van het Nederlands Philharmonisch Orkest I Nederlands Kamerorkest, of wil je met hen kennismaken? Profiteer dan van een mooie korting. Als je twee concerten boekt, ontvang je € 2,50 korting per kaartje. Bestel je drie concerten? Dan ontvang je € 5,- korting per kaartje. En bij vier concerten loopt de korting op tot € 7,50 per kaartje. Ook leuk: voorafgaand aan ieder concert vindt er een Muziekcafé plaats in de foyer van De Vest. Bezoek het NKO op 13 oktober, 16 december, 2 februari en 11 mei.
Bestel de serie hier.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 22:35
20:15 - 22:35
Grote Zaal
Grote Zaal
Datum & tijd
Vr 13 okt | 20:15 - 22:35
Met pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier (vanaf prijs) € 33,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]