Nederlands Dans Theater 2 Illuminate (Joris Jan Bos) 2 CAMPAGNEBEELD
© Joris-Jan Bos
trailer Lights, Camera, Dismantled
trailer Lights, Camera, Dismantled
trailer Bedtime story
trailer Bedtime story
trailer Code of Conduct
trailer Code of Conduct

Nederlands Dans Theater

Illuminate

Datum & tijd
Za 16 dec | 20:15 - 22:10
Met pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 34,00
Incl. drankje en garderobe

Nadav Zelner: Bedtime story (2021)
Micaela Taylor: Nieuwe creatie (2023)
Jermaine Spivey: Code of Conduct (2022)

‘Bedtime story’, dat Nadav Zelner in 2021 tijdens de Covid19-pandemie maakte, komt terug naar de theaters. Bij de première kreeg het werk lovende kritieken: “Zelners danstaal is driftig, razendsnel en totaal, gedetailleerd tot aan de duim toe”, schreef NRC.

Micaela Taylor creëerde vanuit haar achtergrond in de hiphop en ballet een eigen dansstijl, die ze expand practice noemt. Hierin staan emotie en authenticiteit centraal. De Los Angeles Times omschreef haar bewegingstaal als “atletisch en sierlijk, precies en vloeiend”. Taylor maakt een nieuwe werk voor NDT.

Vanuit de wens om nieuwe makers te ondersteunen, nodigde NDT Jermaine Spivey uit voor een uitgebreide versie van ‘Code of Conduct’, dat hij oorspronkelijk maakte voor Up & Coming Choreographers 2022. Hoe voelt, klinkt en ziet participatie eruit? Hoe kan onze perceptie van ‘vooruitgang’ collectieve betrokkenheid stimuleren?

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 22:10
20:15 - 22:10
Grote Zaal
Grote Zaal
Recensies
Bachtrack
"Het stralende hoogepunt van een avant- gardistische premièreavond"(...) "Onverslaanbaar spannend: Nadav Zelner's Bedtime Story met de NDT 2 in Den Haag
Volkskrant
"Zelner weet de tribale sfeer met donkere ondertoon uiteenlopende kanten op te sturen, alsof hij met een onzichtbare magneet stiekem aan de touwtjes trekt"(...) "Onder de jonge dansers van NDT 2 springen talenten als Omani Ormskirk, Viola Busi, Demi Bawon en Nicky Daniels met hun expressieve mimiek er deze avond opvallend uit"
NRC
"Illuminate, het nieuwe programma van de jongerengroep NDT2, is een mooi voorbeeld van het streven nieuwe dansmakers in de schijnwerpers te plaatsen"
Datum & tijd
Za 16 dec | 20:15 - 22:10
Met pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 34,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]