1006 Likeminds Vecht (Jean Van Lingen)
© Jean van Lingen

Likeminds | Maxine Palit de Jong, Zephyr Brüggen & Nadia Amin

Vecht

Ik teer op tekorten, dat is nog erger dan op niks

Datum & tijd
Vr 6 okt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe

“Wat een tekst, wat een performance.” (Theaterkrant)

Likeminds, geroemd om zijn eigenzinnige en activistische voorstellingen over de rafelranden van de maatschappij, vroeg aan drie jonge toneelschrijvers een verhaal te vertellen over de huidige staat van institutioneel racisme in Nederland. ‘Vecht’ is een van die verhalen. Maxine Palit de Jongh schreef het op basis van de toeslagenaffaire. De aangrijpende monoloog laat zien wat het betekent om door de overheid uitgekleed te worden en altijd op je hoede te moeten zijn als je een bepaalde achternaam en afkomst hebt.

We maken de ondergang mee van Zafirah, een jonge levenslustige vrouw die werkt bij een overheidsinstelling, twee kinderen opvoedt en geplet wordt in de racistische raderen van haar opdrachtgever. Envelop na envelop valt op de mat, waarin Zafirah wordt aangemerkt als fraudeur. Ze moet betalen en boeten tot er niets meer van haar overblijft.
‘Vecht’ maakt de verwoestende gevolgen van de toeslagenaffaire voelbaar. Het stuk is genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2023. En terecht: “Wat een tekst, wat een performance! De ontwikkeling van Zafirah van zorgeloze moeder tot een schim van zichzelf neemt bijna de vorm aan van een Griekse tragedie.” (Theaterkrant)

Vers van De Vest
Onze succesvolle serie Vers van De Vest is ook weer te boeken voor theaterseizoen 2023-2024. Dus... ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Selecteer 5 voorstellingen en betaal slechts € 55 of bestel voor € 90 maar liefst 10 voorstellingen (inclusief garderobe en drankje). Lees meer.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Nadia Amin
Muziek Martin van Hees
Regie Zephyr Brüggen i.s.m. Nadia Amin
Website http://www.likeminds.nl/
Recensies
Het Parool
“Een verstikkend en wanhopig verhaal. Eenzaam, maar ook zo krachtig en confronterend.”
Theaterkrant
“Wat een tekst, wat een performance! De ontwikkeling van Zafirah van zorgeloze moeder tot een schim van zichzelf neemt bijna de vorm aan van een Griekse tragedie.”
Datum & tijd
Vr 6 okt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]