Lenny Kuhr Lenny Kuhr (Eddie Mol) 1
© Eddie Mol

Lenny Kuhr

M.m.v. Freek Dicke en Frans de Berg | Dinsdagmatinee

Datum & tijd
Di 30 jan | 14:00
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier (vanaf prijs) € 20,00
Incl. drankje en garderobe

Een van de iconen van het Nederlandse lied doet greep uit haar rijke oeuvre.

Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre. De kers op deze taart is het album dat eind januari 2022 op het label Excelsior is uitgebracht met als titel: Lenny Kuhr.
Een album waarop ze uit haar comfort zone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Onder andere Stef Bos, Spinvis Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna. Zelf zegt Lenny over het theaterprogramma dat ze uit eerder werk en uit haar nieuwe album heeft gedestilleerd: “Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven,’ en nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken. Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt.
Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen. Mijn kompanen Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar en ik hebben jullie gemist.
Tijdens ons optreden communiceren we met jullie door middel van de liedjes. We kennen en herkennen elkaar; jij en ik. En we zijn weer samen. En dat vieren we op de plek waar wij samen zijn.”

Dinsdagmatinee
Liever niet meer ’s avonds op pad, maar wél theaterliefhebber? Kom op vijf dinsdagmiddagen naar speciaal geselecteerde voorstellingen. Deze Dinsdagmatinees zijn samen met onze programmeur gekozen door een commissie van vier betrokken theaterliefhebbers. Voorafgaand aan de voorstelling kun je in de foyer genieten van live muziek door 'Happy Tracks Unplugged' o.l.v. gitarist Boudewijn Groenhuijzen. Na de voorstelling is er een meet & greet of nagesprek met de artiest. Houd voor de details de servicemail in de gaten.

De middagvoorstellingen zijn ook te bezoeken met de Stichting Vier Het Leven. Deze stichting reserveert het kaartje en regelt ook het halen en brengen (meer informatie www.4hetleven.nl). En nog een kleine tip: geniet voor of na de matinee van een heerlijke punt appeltaart in Grand Café Klunder. Bekijk hier alle dinsdagmatinees

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
14:00
14:00
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel zang en gitaar: Lenny Kuhr | gitaren en zang: Freek Dicke | piano en zang: Mischa Kool
Website http://www.lennykuhr.com/
Recensies
NRC Handelsblad over de albumpresentatie in Paradiso
“Zangeres Lenny Kuhr wringt de noten uit haar ziel. Bij de eenmalige integrale uitvoering van haar nieuwe album, vinden Lenny Kuhr en begeleiders elkaar in een muzikale deining van grote klasse.”
Datum & tijd
Di 30 jan | 14:00
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier (vanaf prijs) € 20,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]