Leineroebana Cabaret Deconstruit (Martijn Gijsbertsen) 4
© Martijn Gijsbertsen

LeineRoebana | Dyane Donck Company

Cabaret Deconstruit

Datum & tijd
Vr 20 okt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier (vanaf prijs) € 21,50
Incl. drankje en garderobe

Kijk op de wereld van gevierd choreografenduo, in dans, muziek en tekst.

LeineRoebana biedt in ‘Cabaret Deconstruit’ met burleske lichtheid en sardonisch genoegen hun kijk op de wereld. Eén ding is glashelder: zo kan het niet langer! Met muziek, zang, dans en gesproken tekst worden de contouren zichtbaar van een leefbare toekomst waarin de menselijke angst voor eindigheid en onvolmaaktheid onaangetast blijft. Niets is wat het niet is; de spreekstalmeester tapdanst met zijn lippen en spreekt met zijn voeten. Aangezet door dwaashoofden die hun instrument, lichaam en ziel in dienst stellen van de kunst, geven de betekeniswolken zich langzaam prijs en vertellen de verhalen zichzelf. De rigiditeit van het uitroepteken zal veranderen in de bevalligheid van het vraagteken.
Voor ‘Cabaret Deconstruit’ werken choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana samen met tekstschrijver Erik Bindervoet en componiste en geluidskunstenaar Dyane Donck. Bindervoet werkte eerder samen met het duo aan de veelgeprezen voorstellingen ‘LIGHT’ en ‘SOLAS’. Donck beweegt zich op het snijvlak van klassieke muziek, beeldende kunst en elektronica.

Inleiding op toneel
Voorafgaand aan de voorstelling nodigt LeineRoebana haar publiek uit om kennis te maken met dansers, musici en choreografen voor een bijzondere inleiding op het toneel: een half uur voor aanvang gaan de zaaldeuren open voor het bij het publiek inmiddels zeer geliefde publieksonthaal! Bijzondere ervaringen tijdens het maakproces en inspiratiebronnen worden gedeeld en er is de mogelijkheid om vragen te stellen, terwijl de dansers en muzikanten zich opwarmen en voorbereiden op de voorstelling. Aansluitend op het publieksonthaal begint de voorstelling.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Kris Mohammed Adem, Andrea Pisano, Timon De Ridder, Aika Goto, Benedita Crispiniano, Emma Bogerd, Michael Jahoda e.a.
Muziek Talitha van der Spek, Robbert van Hulzen, Jacqueline Hamelink en Els Mondelaers
Website http://www.leineroebana.com/
Recensies
de Volkskrant over ‘SOLAS’
“Een speelse samensmelting van livemuziek, zang, dans en gesproken tekst.”
Theaterkrant over ‘SILENZIO’
“LeineRoebana maakt beelden die stilmakend mooi zijn.”
Datum & tijd
Vr 20 okt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier (vanaf prijs) € 21,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]