Jip Smit Motherland I Katinka Strikes Back (Casper Koster & Jesse Grooten) 4
© Casper Koster & Jesse Grooten

Jip Smit, Dorien van Gent en Teun Donders

Motherland | Katinka Strikes Back

Datum & tijd
Wo 27 mrt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe

Geweldige fantasy sequel, een mix van ‘Game of Thrones’ en ‘The Office’.

‘Motherland’ is een fantasy sequel, ‘Game of Thrones’ meets ‘The Office’. Het eerste deel won de Best of Fringe Award 2020 en in dit vervolg neemt theatermaker Jip Smit je wederom mee naar de magische wereld van heldin Katinka, die leeft in een vervloekte wereld. Mannen hebben een levensloop van tachtig jaar, vrouwen een van drie dagen. Ze zijn er enkel om te baren en sterven dan weer. Maar bij de geboorte van Katinka loopt het anders. Zij groeit niet op in één dag, veroudert niet razendsnel, is niet op dag drie alweer een oud vrouwtje. Nee, Katinka is voorbestemd de eeuwenoude vloek te verbreken.

“Ook toeschouwers die weinig of niets met die fantasy-klassiekers hebben, zullen zich geen seconde bij Smit vervelen. De hutspot van invloeden smaakt zalig, ook omdat er nog wat te lachen valt”, zag Het Parool. Voorafgaand aan de voorstelling word je op een komische wijze bijgepraat over alles wat er tot nu toe is gebeurd. Je hoeft deel één dus niet gezien te hebben.

Vers van De Vest
Onze succesvolle serie Vers van De Vest is ook weer te boeken voor theaterseizoen 2023-2024. Dus... ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Selecteer 5 voorstellingen en betaal slechts € 55 of bestel voor € 90 maar liefst 10 voorstellingen (inclusief garderobe en drankje). Lees meer.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Jip Smit, Dorien van Gent en Teun Donders
Regie Esther Habbema
Website http://www.theaterbureaudemannen.nl/
Recensies
de Volkskrant over deel 1
“Fantasy, maar wel vermengd met knullige kantoorhumor. En dat op toneel. Noem het gerust een nieuw genre.”
Het Parool over deel 1
“Ook toeschouwers die weinig of niets met die fantasy-klassiekers hebben, zullen zich geen seconde bij Smit vervelen. De hutspot van invloeden smaakt zalig, ook omdat er nog wat te lachen valt.”
Theaterkrant over deel 1
“De voorstelling drijft op drie sterke pilaren: de goed geschreven tekst, Smits geweldige performance en een slimme inzet van publieksparticipatie. (…) We kijken reikhalzend uit naar het onvermijdelijke vervolg.”
Datum & tijd
Wo 27 mrt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]