0729 Foto Ruben Hein (1)
Ruben Hein

Jazz Café XL

Met special guests Ruben Hein, Hans Dulfer, Laura Fygi e.a.

Datum & tijd
Ma 25 mrt | 20:30 - 22:45
Met pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 25,00
Incl. drankje en garderobe

Het populaire Jazz Café bestaat vijf jaar en dat vieren we met een feestelijk Jazz Café XL in de Grote Zaal! Initiatiefnemers Marc Schenk (drums) en Kasper Kalf (contrabas) nodigen hun muzikale vrienden uit om dit jubileum én de jazz te vieren. Ruben Hein schuift aan achter de vleugel en zangeres Laura Fygi zal prachtige jazz hits vertolken. Saxofonist Hans Dulfer zorgt voor geweldige jazzklanken en de veelzijdige gitarist Anton Goudsmit speelt de sterren van de hemel. Dit jazzfeestje wordt compleet gemaakt door optredens van Teus Nobel (trompet), Julia Philippens (viool), Rob van Bavel (piano), Folkert Oosterbeek (piano/hammond) en Gideon Tazelaar (saxofoon)!
De presentatie is in handen van Eva Cleven (o.a. Pinkpop op tv en North Sea Jazz).

Ruben Hein
Ruben Hein is een gevierd popmuzikant, componist, presentator en orkestleider. Hij wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. Zijn popsongs zijn soulvol, met diverse invloeden als Radiohead, Thomas Dybdahl, Paul Simon en Bill Withers.

Laura Fygi
Jazz, latin, chansons: geen genre is Laura Fygi vreemd. Dit leverde samenwerkingsverbanden op met grootheden als Toots Thielemans, Michel Legrand en Michael Franks. Ook won ze een Edison, ontving ze diverse gouden en platina platen en speelde zij in Singapore zelfs de hoofdrol in haar favoriete musical Victor/Victoria.

Hans Dulfer
Saxofonist Hans Dulfer is één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici. In de jaren '60 en '70 was hij een leidend figuur in de Amsterdamse jazzscene en speelde hij in clubs en festivals in Nederland en daarbuiten. In de jaren '80 experimenteerde hij met verschillende muziekstijlen, waaronder rock en funk. Dulfer richtte de band Reflex op en werkte samen met bekende artiesten, waaronder Herman Brood, Thijs van Leer en Jan Akkerman.

Anton Goudsmit
Gitarist Anton Goudsmit is bekend van diverse bands, zoals New Cool Collective, The Ploctones en het kwartet van Eric Vloeimans. Op het podium is hij een opvallende verschijning, onder andere door zijn expressieve mimiek. Zijn gitaarspel en composities getuigen van een bijzondere inventiviteit en originaliteit. In 2010 ontving Goudsmit de VPRO/Boy Edgar Prijs en het Duiveltje, voor beste Nederlandse popgitarist.

Teus Nobel
Trompettist Teus Nobel is al een decennium lang een van de meest toonaangevende spelers aan het Nederlandse jazzfirmament. In 2020 won hij een Edison voor zijn album Saudade. Nobel is onderdeel van de band Liberty Group en werkte o.a. samen met Caro Emerald, The Kyteman Orchestra en Frank McComb.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 22:45
20:30 - 22:45
Grote Zaal
Grote Zaal
Datum & tijd
Ma 25 mrt | 20:30 - 22:45
Met pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 25,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]