Jazz Café Nieuw Campagnebeeld
© Frits de Beer

Jazz Café: Fleurine (zang) & Timothy Banchet (piano)

I.s.m. Marc Schenk (drums) & Kasper Kalf (bas)

Datum & tijd
Ma 30 okt | 20:30 - 22:15
Locatie
Plein Zaal
Prijzen
Regulier (vanaf prijs) € 17,50
Incl. drankje en garderobe

Kom luisteren naar een afwisselende line-up met (inter)nationale jazzmuzikanten van topkwaliteit. Deze avond zijn zangeres Fleurine en pianist Timothy Banchet te gast in het Jazz Café. Initiatiefnemers Marc Schenk (drums) en Kasper Kalf (bas) verzorgen de begeleiding.

Over Fleurine
Fleurine, vocalist, componist, tekstschrijver en Braziliaanse muziekautoriteit, heeft een toegewijde internationale aanhang gekregen voor haar "warme, omhullende geluid en zachte ritmische drive" (Los Angeles Times) en haar "sluwe merk van vocale tovenarij" (JazzTimes). De in Nederland geboren, in Portugal opgegroeide polyglot die de afgelopen 20 jaar in de VS heeft gewoond, werd de eerste zangeres die bevoegd was om de teksten van de legendarische Chico Buarque in het Engels te vertalen, voor haar betoverende Sunnyside-release San Francisco (geproduceerd door Robert Sadin) uit 2008. Ze was ook de zesde tekstschrijver wereldwijd, in de voetsporen van Abbey Lincoln en Jon Hendricks, die teksten schreef en opnam op muziek van Thelonious Monk, met name haar bewerking van "Think of One" voor haar EmArcy / Universal debuutalbum Meant to Be! (met Tom Harrell, Christian McBride, Nederlandse gitaargrootheid Jesse van Ruller en meer, met liner notes van Hendricks zelf).

Over Timothy
Als kind kwam hij al in aanraking met jazz, soul en gospel. Op de middelbare school kwamen daar hiphop, r&b, kaseko en reggae bij. Het conservatorium rondde hij ‘summa cum laude’ af – met de hoogste lof.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 22:15
20:30 - 22:15
Plein Zaal
Plein Zaal
Datum & tijd
Ma 30 okt | 20:30 - 22:15
Locatie
Plein Zaal
Prijzen
Regulier (vanaf prijs) € 17,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]