Jazz Café Nieuw Campagnebeeld
© Frits de Beer

Jazz Café: Anne Chris (zang) & Daan Herweg (piano)

Marc Schenk (drums), Kasper Kalf (contrabas)

Datum & tijd
Ma 29 jan | 20:30 - 22:15
Locatie
Plein Zaal
Prijzen
Regulier € 17,50
Incl. drankje en garderobe

Kom luisteren naar een afwisselende line-up met (inter)nationale jazzmuzikanten van topkwaliteit. Vanavond staat zangeres Anne Chris samen met pianist Daan Herweg op het podium. De gastartiesten worden begeleid door initiatiefnemers Marc Schenk (drums) en Kasper Kalf (bas).

Anne Chris
In 2003 rondde Chris haar zangstudie af aan het Conservatorium van Amsterdam. In juli van dat jaar debuteerde ze op het North Sea Jazz Festival in Den Haag. In 2004 werd haar debuut-cd Tomorrow is Today uitgebracht door Stichting Jazz Impuls.

In januari 2005 stond Chris in de finale van het Zwolle Jazzvocalisten Concours, en trad ze voor de tweede keer op tijdens het North Sea Jazz Festival. Van 2004 tot 2007 vormde ze, samen met Eva Baggerman en Esmée Bor Stotijn de vocaljazzformatie Sister Bob. In 2006/2007 deed Sister Bob mee aan de Jazz Impuls Tour. Samen met het Rob van Bavel trio waren ze te zien in de Nederlandse theaters.

Daan Herweg
Jazzpianist en componist Daan Herweg (Amsterdam 1981) is een bekende muzikant gevestigd in Amsterdam en werkt op het Nederlandse en internationale podium. Hij heeft zijn eigen trio- en solocarrière, maar werkte ook samen met onder meer Teus Nobel, Caro Emerald, Pete Philly, Finn Silver, Floris van der Vlugt, Jazzquintet Quincey, Anne Chris, Henk Kraaijeveld en een steeds groeiend aantal muzikanten uit de jazz- en popwereld.

Van jongs af aan heeft Daan een liberale en creatieve geest. Zijn vroege klassieke inspanningen op de piano evolueerden al snel naar free en jazz georiënteerde improvisaties. Vroege invloeden reiken van Bach, Brahms, Debussy en moderne 20e-eeuwse muziek rechtstreeks naar de eigenzinnige jazz van Monk, Herbie en Bill Evans om vervolgens op natuurlijke wijze over te gaan in hiphopmuziek, popcultuur en songwriting. Menselijke expressie lijkt de enige constante factor.

Daan begon zijn carrière met professionele studies aan The Manhattan School of Music en het conservatorium van Amsterdam waar hij in 2007 afstudeerde als MA (master of music). Sindsdien is hij een veelgevraagd sideman, schrijver en componist geworden met veel verschillende projecten.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 22:15
20:30 - 22:15
Plein Zaal
Plein Zaal
Datum & tijd
Ma 29 jan | 20:30 - 22:15
Locatie
Plein Zaal
Prijzen
Regulier € 17,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]