Het Nationale Theater Wachten Op Godot (Anne Claire De Breij) 2
© Anne Claire de Breij

Het Nationale Theater

Wachten op Godot

Datum & tijd
Di 7 mei | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 26,50
Incl. drankje en garderobe

Theaterklassieker vol hilariteit, absurditeit, bolhoeden en een boom.

In 2009 regisseerde Erik Whien ‘Wachten op Godot’, toen zijn eerste Beckett-regie. Inmiddels is hij dé Beckett-regisseur van deze tijd en zet Whien opnieuw zijn tanden in dit poëtische, absurde en grappige meesterwerk, dat eeuwig blijft intrigeren. Acteurs Jaap Spijkers, Mark Rietman, Bram Coopmans en Joris Smit spelen het stuk uit 1953, dat de doorbraak betekende van Samuel Beckett.

Twee mannen met bolhoed, Vladimir en Estragon, zitten op een landweg bij een boom. Ze wachten op een zekere Godot en doden hun tijd met grote vragen en kleine bezigheden. Ene Pozzo komt langs, die een andere man, Lucky, aan een touw meesleept. Als zij na een wonderlijk gesprek weer vertrekken, valt er niets anders te doen dan verder te wachten. Ondertussen verstrijkt de tijd. Het wordt nacht, een nieuwe dag breekt aan. In onwetendheid blijven Vladimir en Estragon wachten, ‘want als hij komt, dan zijn we gered’.

Crash course Becket
Regisseur Erik Whien waagt zich telkens weer aan een stuk van de Ierse toneelschrijver Samuel Beckett. Over de toneelteksten van Beckett wordt vaak heilig gedaan. Dit voorprogramma bied je handvatten om je tot zijn werk te verhouden. De filosofische stroming en de historische context komen aan bod, zijn strikte regieaanwijzingen en welke vrijheden die opleveren. En wat is het verschil tussen zinloos en absurd? In deze crash course word je in een half uur Beckett-kenner.
Tijdens het online bestellen of via Mijn Vest kun je hiervoor een gratis ticket bestellen; indien nog beschikbaar.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Jaap Spijkers, Mark Rietman, Bram Coopmans en Joris Smit
Regie Erik Whien
Meer informatie Jacoba van Velde
Website http://www.hnt.nl/
Datum & tijd
Di 7 mei | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 26,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]