Het Nationale Theater Laagland (Anne Claire De Breij) 2
© Anne Claire de Breij
© Anne Claire de Breij

Het Nationale Theater

Laagland

Datum & tijd
Za 14 okt | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 26,50
Regulier met blindentolk € 26,50
Incl. drankje en garderobe

Nieuwe, vlijmscherpe komedie over de staat van Nederland / Deze voorstelling is extra geschikt voor blinden en slechtzienden.

Het Nationale Theater presenteert ‘Laagland’, de nieuwe vlijmscherpe en komische voorstelling van schrijver Nathan Vecht (‘Het jaar van Fortuyn’). Vingervlug en met snijdende humor toont hij de staat van Nederland. Regisseur Eric de Vroedt en zijn topcast schetsen het portret van een samenleving die wankelt langs de kloof tussen elite en middenklasse en tussen aan- en afgehaakt Nederland.

In de kleine gemeente Langwetering wordt de rust ruw verstoord als de plaatselijke recreatieplas wordt aangewezen als bestemming voor klimaatneutrale waterwoningen. De drijvende woonwijk is ontwikkeld door de succesvolle tech-ondernemer Hugo. Tijdens een ‘keukentafelgesprek’ op het gemeentehuis blijkt echter dat de lokale bewoners, onder aanvoering van de flexwerkende elektromonteur Ferry, niets moeten hebben van Hugo’s goede bedoelingen. Er ontstaat een verbeten strijd om lands- en lijfsbehoud. Wanneer blijkt dat de levens van Hugo en Ferry méér met elkaar verbonden zijn dan ze allebei dachten, krijgt de strijd een fatale wending.

Blindentolk
Deze voorstelling is extra geschikt voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand aan de voorstelling wordt speciaal voor blinde en slechtziende bezoekers een 'meet & feel' georganiseerd. Bij deze speciale inleiding kunnen zij alvast kennismaken met de stem van de acteurs en voelen aan decorstukken, kostuums en rekwisieten. Tijdens de voorstelling kijkt een blindentolk live mee en beschrijft wat er op het podium gebeurt. Dit is via een koptelefoon te horen. Wil je gebruikmaken van de blindentolk? Kies dan bij het bestelproces voor het kaarttype ‘met blindentolk’. Je ontvangt voor de voorstelling nog een servicemail met extra informatie over je bezoek.

Begin je bezoek digitaal
Beleef ‘Laagland’ ook online met het virtuele verhaal. Via de SneakPeek app volg je in de dagen vóór je bezoek de digitale levens van Mette en Nick, de dochter en zoon van de hoofdpersonages. Via je telefoon zie je hun berichten en video-chats. De jeugdige blik die ze op hun vaders werpen laten hen zichzelf, elkaar en een belangrijk geheim ontdekken.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Soumaya Ahouaoui, Emma Buysse, Tamar van den Dop, Alex Hendrickx, Alwin Pulinckx, Mark Rietman, Betty Schuurman, Esther Scheldwacht, Joris Smit, Jaap Spijkers en Nazanin Taheri
Muziek Florentijn Boddendijk en Remco de Jong
Regie Eric de Vroedt
Website http://www.hnt.nl/
Datum & tijd
Za 14 okt | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 26,50
Regulier met blindentolk € 26,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]