Brown Sugar Baby HNT Campagnebeeld 1 Liggend Foto Credit Anne Claire De Breij 1600
© Anne Claire de Breij
© Anne Claire de Breij
Brown Sugar Baby HNT Campagnebeeld 3 Liggend Foto Credit Anne Claire De Breij 1600 3
© Anne Claire de Breij
Brown Sugar Baby HNT Campagnebeeld 2 Liggend Foto Credit Anne Claire De Breij 1600
© Anne Claire de Breij

Het Nationale Theater

Brown Sugar Baby

Datum & tijd
Za 1 jun | 20:15 - 22:25
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 26,50
Incl. drankje en garderobe

Het energieke Brown Sugar Baby neemt je mee naar de turbulente nadagen van de Nederlandse kolonie. Een Indische jazzband maakt zich klaar voor een belangrijk optreden, maar backstage gaat er van alles mis. Een swingende en indringende voorstelling over politieke onrust, een verborgen familiegeschiedenis en jazz. Schrijver en regisseur Eric de Vroedt geeft een eerlijke en indrukwekkende kijk op het Nederlands-Indië van de jaren dertig. Met o.a. Hein van der Heijden, Esther Scheldwacht, Mariana Aparicio en Emma Buysse.

1935, Hotel der Nederlanden in Batavia, Nederlands-Indië. De Indische familieband Brown’s Sugar Babies maakt zich klaar voor de grote finale van het jazzconcours. De feestzaal stroomt vol, maar backstage gaat er van alles mis. Een van de zangeressen is haar stem kwijt. De drummer moet last minute vervangen worden. En het jongste zusje van de familie is al dagen zoek. Ondertussen wemelt ‘t in het hotel van de meest schimmige figuren. Terwijl de problemen zich razendsnel opstapelen, zet bandleider Kurt alles op alles om zijn show te redden.  

Eric de Vroedt: "Alle debatten die nu hevig in Nederland woeden, leefden al volop in de koloniale tijd. De kloof tussen straatarm en steenrijk, de angst voor een tsunami van ‘inlanders’, complottheorieën, polarisatie, oorlog en terreur. In de jaren ’30 was Nederlands-Indië een samenleving op drift: op sommige plekken even jazzy en sexy als Berlijn, op andere plekken een meedogenloze politiestaat. De kolonie was veel opwindender én onderdrukkender dan we geneigd zijn te denken.”

Trigger warning: deze voorstelling bevat een verhaallijn over seksueel misbruik.

Toegankelijkheid
Het Nationale Theater zet verschillende middelen in om deze voorstelling toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Lees er alles over op deze website

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 22:25
20:15 - 22:25
Grote Zaal
Grote Zaal
20:15 - 22:25
20:15 - 22:25
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Mariana Aparicio, Emma Buysse, Roben Mitchell, Hein van der Heijden, Fjodor Jozefzoon, Esther Scheldwacht, Kurt Schwab, Betty Schuurman, Kim Soepnel, Eddie B. Wahr, June Yanez
Muziek Florentijn Boddendijk en Remco de Jong
Regie Eric de Vroedt
Website http://www.hnt.nl/
Recensies
Trouw
“In Brown Sugar Baby zijn de verhaallijnen als de jazzband, veelkleurig en toch samenhangend” (...) " De Vroedt geeft familiedrama’s in de repetitiezaal het hoofdpodium en dat levert een overtuigende voorstelling op, met prachtige acteerprestaties en lekkere muziek.”
Theaterkrant
“Eric de Vroedt toont hoe iedereen een andere vrijheid bevecht”(...) “Uit de prachtige, complexe relatie tussen pianist Eddie en voormalig drummer Andi (mooi vurig gespeeld door Fjodor Jozefzoon), blijkt hoe het politieke en het particuliere onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.”
De Volkskrant
“Emma Buysse en Esther Scheldwacht spelen fenomenaal.” (...) “Vakkundig wordt de hiërarchische maatschappij van voormalig Nederlands-Indië door middel van diverse rollen vertolkt”
NRC
“geweldige acteerprestaties” (...) "een intense vertolking door Esther Scheldwacht"
Datum & tijd
Za 1 jun | 20:15 - 22:25
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 26,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]