030524Helmert Woudenberg Fluiten In Het Donker Meer Korte Verhalen Van Carmiggelt (Paul Hoes)

Helmert Woudenberg

Fluiten in het Donker - Meer korte verhalen van Carmiggelt (Dinsdagmatinee)

Datum & tijd
Di 5 mrt | 14:00
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 20,00
Incl. drankje en garderobe

Ode aan verliefde stelletjes, publieke vrouwen, kroeglopers, buitenbeentjes en meer.

Simon Carmiggelt schreef van 1946 tot aan zijn dood in 1987 onder het pseudoniem Kronkel vrijwel dagelijks een cursiefje in Het Parool, waarin hij gewone zaken op verrassende wijze en met oog voor humor omschreef. Op basis hiervan maakte Helmert Woudenberg een paar jaar geleden de voorstelling ‘Carmiggelt’. En hoe, zag Theaterkrant: “Woudenberg geeft een expressieve, beeldende kracht aan de cursiefjes: zoals Carmiggelt de Amsterdammers, de kroeglopers, de mannen en vrouwen op straat en in het café zo trefzeker typeert, zo vertolkt Woudenberg hen. Met een enkel gebaar, een oogopslag of een veranderende dictie zien we hen voor ons.” Voor ‘Fluiten in het Donker’ duikt Helmert Woudenberg opnieuw in het omvangrijke oeuvre van Carmiggelt. Hij maakt een nieuwe selectie uit de circa 10.000 (!) Kronkels en geeft een stem aan verliefde stelletjes, kwetsbare kinderen, peper-en-zout echtparen, publieke vrouwen, kroeglopers, zonderlingen en andere buitenbeentjes.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
14:00
14:00
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Recensies
Theaterkrant over ‘Carmiggelt’
“Woudenberg geeft een expressieve, beeldende kracht aan de cursiefjes: zoals Carmiggelt de Amsterdammers, de kroeglopers, de mannen en vrouwen op straat en in het café zo trefzeker typeert, zo vertolkt Woudenberg hen. Met een enkel gebaar, een oogopslag of een veranderende dictie zien we hen voor ons.”
theater.nl over ‘Carmiggelt’
“Heerlijk nostalgisch voor de ouderen onder ons, terwijl de jeugd wordt meegenomen naar een tijd waarin bier nog één gulden kostte en iedereen er lustig op los rookte.”
Datum & tijd
Di 5 mrt | 14:00
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 20,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]