0418 Feikes Huis I Studio Figur I Rieks Swarte I.S.M. De Toneelmakerij Winterwater (Paulina Matusiak & Eddy Wenting)
© Paulina Matusiak & Eddy Wenting

Feikes Huis | Studio Figur | Rieks Swarte i.s.m. De Toneelmakerij

Winterwater

Voor de onzichtbare, onhoorbare, maar onmisbare

Datum & tijd
Do 18 apr | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 18,50
Incl. drankje en garderobe

Prachtige en ontroerende beeldende voorstelling over existentiële eenzaamheid en wanhoop.

Het jonge figurentheatergezelschap Studio Figur, theatermaker Rieks Swarte en productiehuis Feikes Huis bundelen de krachten voor een prachtige en ontroerende voorstelling met poppen, tekeningen, maquettes, live-cinema en muziek. ‘Winterwater’, waarin eenzaamheid invoelbaar gemaakt wordt, is gebaseerd op de debuutroman van Lex Paleaux uit 2020.

In dit fictieve verhaal, geworteld in waargebeurde feiten, bekijkt een onbevangen kind vol verwondering de wereld. Hij groeit op in een traditioneel Fries dorp, met een strenggelovige Friese moeder, Franse vader en twee oudere broers. Met oneindige nieuwsgierigheid stelt hij van jongs af aan grote vragen, maar behalve zijn Pake wil eigenlijk niemand die horen. Het wordt de jongen steeds pijnlijker duidelijk dat hij anders is dan zijn omgeving. Gelukkig vindt hij troost bij Freddy Mercury, de hond van de buren en in zijn grote fantasie. Naarmate Lex ouder wordt, neemt iedereen steeds meer afstand van hem. Hij begrijpt niet waarom alles gaat zoals het gaat en zijn kinderlijke verwondering slaat om in rebellie, onhandelbaar gedrag en een steeds grotere existentiële wanhoop.

Freud in de foyer
Blijf na afloop van de voorstelling nog even hangen, want dan kun je deelnemen aan Freud in de Foyer! "En, hoe vond je de voorstelling? Eh... leuk." Wat vertelt de voorstelling jou? En wat vertelt de voorstelling óver jou? Soms heb je nog wat tijd nodig om alle indrukken te verwerken. Pak dan een koptelefoon, nestel jezelf op een stoel en geef je over aan de vragen van Lonneke van Heugten. In totaal verzorgt Lonneke 3 sessies van elk 3 minuten na afloop van de voorstelling.

Vers van De Vest
Onze succesvolle serie Vers van De Vest is ook weer te boeken voor theaterseizoen 2023-2024. Dus... ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Selecteer 5 voorstellingen en betaal slechts € 55 of bestel voor € 90 maar liefst 10 voorstellingen (inclusief garderobe en drankje). Lees meer.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Pluck Venema, Tim Hammer, Nick Bos e.a.
Muziek Sebastiaan Bax
Regie Noufri Bachdim
Website http://www.allesvoordekunsten.nl/
Datum & tijd
Do 18 apr | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 18,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]