1 WE, The EYES © Alex Avgud COVER & NARROWCASTING 1600
© Alex Avgud
© Alex Avgud

Emio Greco | Pieter C. Scholten - ICK Dans Amsterdam

WE, the EYES

Datum & tijd
Wo 3 apr | 20:15 - 21:35
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 24,50
Incl. drankje en garderobe

Tien performers branden los, slaan op de trom en schreeuwen het uit.

Wie zijn wij? Hoe leven wij na instortende zekerheden?
In 'WE, the EYES' zijn de overlevenden na een vernietigende brand op zoek naar het ware leven, naar de verbinding met hun instincten, intuïtie en met elkaar. De groep baant zich vanuit totale duisternis een weg naar het licht, naar nieuwe vormen van bestaan, leven en identiteit. Ergens lijkt vuur te zijn. Hoe kunnen ze weer lustig spelen met het vuur zonder op te branden? Hoe schipperen ze tussen fatalisme en hoop, tussen eindtijd en toekomst, tussen afbranden en opbouwen, tussen adem en ademloosheid?

Een overheersend beeldscherm in de vorm van een bol orakelt zeven keer met uitzinnige beelden tussen realiteit en fictie. Is het een misleidend medium of ziener, een pedagoog of demagoog, een leugenaar of filosoof? Tien performers branden los, slaan op de trom, schreeuwen het uit, gooien met modder, stoken het vuur op, dansen de zielen uit hun lijf. Kortom de speelplaats als krachtenveld om te leren kijken, te zien en niet te zien. Een vrijplaats om te betreuren, te aanvaarden om blikken te kantelen en van perspectief te wisselen.

In 'WE, the EYES' wordt een micro-maatschappij uitgebeeld die op een bepaald moment uit het niets ontstaat en lichamen in het hier en nu samenbrengt. Hoe kunnen we nu medemens zijn? Welke vormen van empathie zijn mogelijk? Wat gaan we met elkaar ontdekken als wij “WE” zijn. Waaruit bestaat dan onze identiteit? Op de muziek en geluid van rock, bodysound, elektronisch, experimenteel en klassieke muziek breken de performers door naar een nieuwe wereld, aangevuurd door zang, slagen en ritmes van de percussie. De lichamen zijn massa en individu, schuld en onschuld.

'WE, the EYES' wil perspectieven ter discussie stellen in een maatschappij in crisis en claimt verandering. Het is na 'WE, the BREATH', de tweede voorstelling in de WE-Cycle. ICK is ervan overtuigd dat we de komende tijd ingrijpende veranderingen gaan doormaken. Maar we zijn nu nog blind voor de diepere dimensie daarvan. Dat remt ons. De WE-projecten geven een podium aan de reis, die we samen als mensheid ondernemen.

De sneldichter
Voorafgaand aan de voorstelling kun je in de foyer een prikkelende vraag beantwoorden op een kaartje voor de sneldichter. Plaats het ingevulde kaartje in de daarvoor bestemde bak en misschien schrijft de sneldichter na afloop van de voorstelling een persoonlijk gedicht voor jou! 

Vers van De Vest
Onze succesvolle serie Vers van De Vest is ook weer te boeken voor theaterseizoen 2023-2024. Dus... ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Selecteer 5 voorstellingen en betaal slechts € 55,00 of bestel voor € 90,00 maar liefst 10 voorstellingen (inclusief garderobe en drankje). Lees meer.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 21:35
20:15 - 21:35
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Dansers ICK Ensemble | percussie: Agostinho Sequeira en Dániel Bolba. Zang: Pink Oculus
Website http://www.ickamsterdam.com/
Recensies
De Volkskrant
“een belangrijke levensopdracht vervat in fraai totaaltheater”
Theaterkrant
“De bezoeker wacht een intense ervaring: de voorstelling is als een hoogmis vol zang en rituelen.” (...) “ De expliciete keuzes zijn juist door verbloemen overtuigend omdat de sterke performers zich vol energie en convictie in dit (her)scheppingsverhaal storten.” (...) “ Pink Oculus preekt in haar vaak plechtige zang, maar wat een prachtige stem.”
Datum & tijd
Wo 3 apr | 20:15 - 21:35
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 24,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]