Diederik Van Vleuten Bouwjaar '61 (Hessel Stuut) 2
© Hessel Stuut
© Hessel Stuut

Diederik van Vleuten

Bouwjaar ‘61

Datum & tijd
Do 29 feb | 20:15 - 21:50
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 24,00
Incl. drankje en garderobe

Meesterverteller duikt in de jaren van verwondering en verbazing uit zijn eigen jeugd.

Diederik was bijna acht jaar toen de eerste mensen landden op de maan. De korrelige beelden van astronauten in witte pakken maakten een onuitwisbare indruk. Net als de beelden en geluiden van Vietnam en Cambodja. En Toppop niet te vergeten. Zijn wereldbeeld werd mede gevormd door Kuifje en Asterix.
De kracht en betekenis van herinnering, daarover gaat Diederiks vijfde solo. Hij vraagt zich af wat er, anno nu, over is van de verbazing, verwondering en bewondering van een ventje van bouwjaar ’61. Goed nieuws: meer dan genoeg om een avond mee te vullen. Na zijn voorouders jarenlang in het theater tot leven te hebben gewekt gaat Diederik nu eindelijk zijn eigen verleden te lijf. Het jongetje van toen kijkt naar de wereld van nu. En andersom. Een halve eeuw terug in de tijd is voor meesterverteller Van Vleuten maar een kleine stap. Wat die kleine stap voor de mensheid betekent weten we na afloop.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 21:50
20:15 - 21:50
Grote Zaal
Grote Zaal
Recensies
NRC
"Apollokind Van Vleuten ontroert"(...) "een scherp oog voor details die een verhaal gedenkwaardig maken"(...) "een prachtig portret van zijn vader"(...) Hij weeft deze geschiedenissen zo aan elkaar dat beide aan kracht winnen: de wereldgeschiedenis wordt persoonlijker, zijn familiegeschiedenis wordt grootser.
De Volkskrant
"Van Vleuten vertelt op weergaloze wijze van zijn familiegeschiedenis"(...) "Van Vleuten een geweldige verteller noemen is ondertussen een enorm cliché, maar niet voor niets"(...) "Het eerbetoon aan zijn vader zet aan het denken over doen en nalaten"
Theaterkrant
"Diederik van Vleuten herdenkt zijn vader met geweldige reis naar de maan" (...) "De positieve herinnering aan deze geweldige avond zal heel lang blijven hangen"
Parool
"In Bouwjaar '61 toont Van Vleuten zich opnieuw een fantastische verteller"
Datum & tijd
Do 29 feb | 20:15 - 21:50
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 24,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]