BEER Muziektheater 1600
© Rogier Willems
© Rogier Willems

BEER muziektheater

De Kwestie Sjostakovitsj

Datum & tijd
Za 24 feb | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 21,50
Incl. drankje en garderobe

Overpeinzingen van een componist die zuchtte onder dictatoriaal bewind.

Dimitri Sjostakovitsj leeft in voortdurende angst. Laat hij zich gebruiken door de dictator of kiest hij de kant van het volk? Het dilemma van de wereldberoemde Russische componist, die leefde en werkte tijdens het Stalinistische bewind, is Faustiaans te noemen: hoe verhoudt zijn artistieke integriteit zich tot de machthebber? De vergelijking van Stalin met Poetin ligt voor de hand. In deze tijd zou Sjostakovitsj waarschijnlijk gecanceld worden, zoals gebeurde met de Russische dirigent Valery Gergiev. Maar oordelen we niet te snel?

In ‘De Kwestie Sjostakovitsj’ maakt de componist de balans op. Weet hij nog wie hij is onder zijn façade van Sovjet-componist, of is hij zichzelf in de loop van de tijd kwijtgeraakt? De muzikale voorstelling wil het duivelse dilemma van de kunstenaar Sjostakovitsj invoelbaar maken, maar het publiek ook confronteren met snel gevormde oordelen en veroordelingen.

Freud in de foyer
Blijf na afloop van de voorstelling nog even hangen, want dan kun je deelnemen aan Freud in de Foyer! "En, hoe vond je de voorstelling? Eh... leuk." Wat vertelt de voorstelling jou? En wat vertelt de voorstelling óver jou? Soms heb je nog wat tijd nodig om alle indrukken te verwerken. Pak dan een koptelefoon, nestel jezelf op een stoel en geef je over aan de vragen van Lonneke van Heugten. In totaal verzorgt Lonneke 3 sessies van elk 3 minuten na afloop van de voorstelling.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel René Groothof, Dick van der Toorn en Yari van der Linden
Regie Aike Dirkzwager
Website http://www.beermuziektheater.nl/
Recensies
NRC over ‘De nazi en de kapper’ van BEER muziektheater
“Een scherpe satire is het resultaat. In een reeks compacte scènes, strak gemonteerd door regisseur Aike Dirkzwager, volgen we de absurde levensloop van de nazi die tot oorlogsmisdadiger uitgroeit.”
Het Parool over ‘De nazi en de kapper’ van BEER muziektheater
“Van ‘t Hof krijgt met zeven rollen (…) de kans om meer registers open te trekken en doet dat met het hem typerende tragikomische talent. Schitterend spel dus en een verhaal dat hoe dan ook tot nadenken stemt.”
Datum & tijd
Za 24 feb | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 21,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]