Andries Tunru Marmer (Anne Van Zantwijk) 2
© Anne van Zantwijk

Andries Tunru

Marmer

Datum & tijd
Wo 3 apr | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe

Messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties.

Toen Michelangelo zijn vijf-en-een-halve meter hoge blok marmer geleverd kreeg -en wat zal die flitsbezorger gevloekt hebben- wist hij: mijn meesterwerk, dé David, zit er al in. Ik hoef slechts weg te hakken wat het niet is, en het kunstwerk zal verschijnen. Zo ook Andries Tunru. Blijmoedig en voortvarend beitelt hij weg wat er niet toe doet. Hij breekt het soms eeuwenoude gesteente open en hakt, sjort en zaagt tot niets anders dan de kern overblijft. Niet met beitels en hamers, maar met de gereedschappen die hij zo goed beheerst: messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties.
Marmer is Andries’ meest persoonlijke voorstelling tot nu toe. Over een stiefvader met smetvrees, huisraad dat door de kamer vliegt, en opgevoed worden met het ietwat verknipte “pluimenspel”.
-
Andries Tunru won prijzen op drie verschillende cabaretfestivals en maakte furore via Lingo, Dumpert en De Slimste Mens. Hij is lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen (NPO Radio 2), en vormt samen met Stefan Hendrikx improvisatieduo Beperkt Houdbaar. Zijn eerste twee programma’s -Vlees, vis, wal en schip en In Theorie- werden lovend ontvangen door pers en publiek.
In februari 2021 werd hij VIVA Leuke Man van de Maand. Vlak er na ging het blad failliet.
-

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Andries Tunru
Website http://www.andriestunru.nl/
Recensies
NRC over zijn voorstelling ‘In Theorie’
“Een zeer geslaagde voorstelling. Tunru is een rasentertainer.”
Het Friesch Dagblad over Andries Tunru
“Een heel groot talent waar we nog jarenlang van kunnen genieten. Hij heeft de brutaliteit van Youp van ‘t Hek, de epische kracht van Freek de Jonge en de innemendheid van Herman Finkers.”
Datum & tijd
Wo 3 apr | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]