Urban Myth We Hadden Liefde, We Hadden Wapens (Urban Myth) 2

Urban Myth

We hadden liefde, we hadden wapens

Datum & tijd
Vr 28 okt | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 25,50
Incl. drankje en garderobe

Swingend muziektheater over het recht te zijn wie je bent.

‘We hadden liefde, we hadden wapens’ is Urban Myth’s veelgeprezen voorstelling over de burgerrechtenbeweging in het Amerika van de jaren zestig, naar de gelijknamige roman van Christine Otten en verrijkt met soul en rhythm & blues uit die tijd. Het is 1961. In het zuiden van de Verenigde Staten zijn zwart en blank tot in bizarre details van elkaar gescheiden. Robert F. Williams strijdt voor gelijkheid en tegen de agressie van de Ku Klux Klan en het lokale gezag. Hij roept de zwarte gemeenschap op zich te bewapenen, maar als de FBI een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigt vanwege zijn openlijke activisme, vlucht hij met zijn gezin naar het Cuba van Fidel Castro. Wat was de impact van zijn acties op zijn vrouw en zoon? En hoe verhoudt zijn strijd van toen zich tot het door Black Lives Matter aangewakkerde protest van nu? De internationaal befaamde modeontwerpster Marga Weimans ontwerpt de kostuums en het decor. “Het swingt de pan uit en dat zorgt er mede voor dat de voorstelling niet alleen het hoofd, maar ook het hart raakt.” (De Telegraaf)

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Hajo Bruins, Carolina Dijkhuizen, Pearl Josefzoon, Tarikh Janssen e.a.
Muziek Jeroen van Olffen
Regie Jörgen Tjon A Fong
Recensies
Theaterkrant
“De krachtige soul en rhythm & blues klinken door in spoken word en storytelling. Het maakt niet uit of de spelers praten of zingen, álles swingt in deze voorstelling.”
De Telegraaf
“Het swingt de pan uit en dat zorgt er mede voor dat ‘We hadden liefde, we hadden wapens’ niet alleen het hoofd, maar ook het hart raakt.”
de Volkskrant
“Het verhaal krijgt snel vaart, de muziek is fraai en de spelers zijn op hun plek. Je wordt je bewust van het gevaar van uitlatingen die nu weer zo actueel klinken, dat ze je een rilling langs je ruggengraat bezorgen.”
Datum & tijd
Vr 28 okt | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 25,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]