Toneelschuur Producties I Steef De Jong De Dappere Soldaat (Annaleen Louwes & Esther Noyons)
© Annaleen Louwes & Esther Noyons

Toneelschuur Producties | Steef de Jong

De Dappere Soldaat (met gebarentolk)

Datum & tijd
Do 30 mrt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 23,50
Regulier met gebarentolk € 23,50
Incl. drankje en garderobe

Wat is het waard om voor te vechten?

In de komische operette ‘De Dappere Soldaat’ wachten drie vrouwen op hun mannen die vechten aan het front. Nadina bezingt net haar bewondering en liefde voor haar ‘dappere huzaar’ als plotseling deserteur Bumerli haar slaapkamer binnendringt. In zijn revolver bewaart hij chocolaatjes in plaats van kogels. Nadina raakt gecharmeerd van deze ‘kleine chocoladesoldaat’. Zijn eigenzinnige mening over de onzin van oorlog verwart haar. Hij is een wegloper, een lafaard dus. Maar wat is dapper zijn eigenlijk?
Theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar Steef de Jong combineert op inventieve wijze decor, beeld, tekst, muziek en spel. Met een vrolijke, ironische toon komt hij tot de kern van het verhaal: wat is het waard om voor te vechten? Eerder maakte De Jong – bekend om zijn fascinatie voor alles wat met operette te maken heeft – uitstekend ontvangen voorstellingen als ‘Groots en Meeslepend wil ik leven’, ‘Ludwig’, ‘Straussvogel’ en ‘Sisi Boy’.

De Dappere Soldaat is toegankelijk voor doven en slechthorend publiek
Om de voorstelling toegankelijk te maken voor doven en slechthorend publiek zal de Nederlandse gebarentolk Mauricio de Kok ingezet worden. De gebarentolk zal goed zichtbaar zijn op plekken die hiervoor gereserveerd zijn. Deze kun je via een apart prijstype in het bestelproces reserveren. Er is ook boventiteling aanwezig. Verdere invulling van het toegankelijkheidsprogramma zal later gecommuniceerd worden via deze pagina.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Malou Gorter, Rop Verheijen en Diewertje Dir
Regie Steef de Jong
Website http://www.grootsenmeeslepend.nl/
Datum & tijd
Do 30 mrt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 23,50
Regulier met gebarentolk € 23,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]