Toneelschuur Producties I Steef De Jong De Dappere Soldaat (Annaleen Louwes & Esther Noyons)
© Annaleen Louwes & Esther Noyons
© Annaleen Louwes & Esther Noyons

Toneelschuur Producties | Steef de Jong

De Dappere Soldaat (met gebarentolk)

Datum & tijd
Do 30 mrt | 20:30 - 22:00
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 23,50
Regulier met gebarentolk € 23,50
Incl. drankje en garderobe

Wat is het waard om voor te vechten?

In de komische operette ‘De Dappere Soldaat’ wachten drie vrouwen op hun mannen die vechten aan het front. Nadina bezingt net haar bewondering en liefde voor haar ‘dappere huzaar’ als plotseling deserteur Bumerli haar slaapkamer binnendringt. In zijn revolver bewaart hij chocolaatjes in plaats van kogels. Nadina raakt gecharmeerd van deze ‘kleine chocoladesoldaat’. Zijn eigenzinnige mening over de onzin van oorlog verwart haar. Hij is een wegloper, een lafaard dus. Maar wat is dapper zijn eigenlijk?
Theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar Steef de Jong combineert op inventieve wijze decor, beeld, tekst, muziek en spel. Met een vrolijke, ironische toon komt hij tot de kern van het verhaal: wat is het waard om voor te vechten? Eerder maakte De Jong – bekend om zijn fascinatie voor alles wat met operette te maken heeft – uitstekend ontvangen voorstellingen als ‘Groots en Meeslepend wil ik leven’, ‘Ludwig’, ‘Straussvogel’ en ‘Sisi Boy’.

De Dappere Soldaat is toegankelijk voor doven en slechthorend publiek
Om de voorstelling toegankelijk te maken voor doven en slechthorend publiek zal de Nederlandse gebarentolk Mauricio de Kok ingezet worden. De gebarentolk zal goed zichtbaar zijn op plekken die hiervoor gereserveerd zijn. Deze kun je via een apart prijstype in het bestelproces reserveren. Er is ook boventiteling (text on stage) aanwezig. Om 20:00 vindt er een Meet & See in de zaal plaats voor doof en slechthorend publiek. Ook is er een ringleiding beschikbaar.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 22:00
20:30 - 22:00
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Malou Gorter, Rop Verheijen en Diewertje Dir
Regie Steef de Jong
Meer informatie Steef over De Dappere Soldaat “Toen ik deze operette voor het eerst ontdekte in de enorme partij operette-elpees die ik ooit heb opgekocht, werd ik in eerste instantie gegrepen door de muziek. Daarnaast zit er in deze operette, naast het gebrui¬ke¬lijke enter¬tain¬ment¬ge¬halte een dieper thema, een andere blik. Centraal staat de vraag: ’Wat is dapper zijn?’. Dat thema wordt licht, vrolijk en humo¬ris¬tisch behandeld, maar daardoor niet minder bete¬ke¬nisvol. De Dappere Soldaat speelt zich af in een 19e eeuwse salon met magische wanden. Ik ben altijd op zoek naar creatieve oplossingen om de kern over het voetlicht te brengen. Hoe speel je orkest¬mu¬ziek met maar 3 instru-menten of alleen een orgeltje? Hoe speel je als één persoon een groep soldaten? Hoe breng je alle elementen: decor, beeld, tekst, muziek, spelers, verhaal zo samen dat ze, in combinatie met de verbeelding van het publiek, een wereld creëren?”
Website http://www.grootsenmeeslepend.nl/
Recensies
Telegraaf
"Vrolijk theater uit na zoveel speelsheid"(...) Een inventieve constructie van 'toneel binnen toneel', die bijdraagt aan hilariteit"(...) "een avondje heerlijk, ongecompliceerd vermaak waar het speelplezier vanaf spat"
De Volkskrant
"De drie spelers leveren zich in 'De Dappere Soldaat' met zichtbaar genoegen uit in vele dubbelrollen (...) "Prachtig gezongen duetten"(...) "een komedie met een bitterzoet randje"
NRC
“De Jong kiest voor een charmant soort eenvoud, waarmee hij een wereld weet op te roepen waarvoor je ogenblikkelijk valt” (...) “De Dappere Soldaat een innemend avontuur met een knipoog”
Theaterkrant
“Het is wonderschoon hoe het ontwerp van De Jong met een simpele ingreep een compleet nieuwe figuratieve ruimte tevoorschijn tovert” (...) "“Ze leggen de nadruk op de kracht van de verbeelding in een dynamisch spel van dubbelrollen”
Datum & tijd
Do 30 mrt | 20:30 - 22:00
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 23,50
Regulier met gebarentolk € 23,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]