2022 TGM De Kersentuin Foto Marie Cecile Thijs 1600
@ Marie Cecile Thijs
@ Marie Cecile Thijs

Toneelgroep Maastricht

De Kersentuin

een komedie in vier bedrijven

Datum & tijd
Za 27 mei | 20:15 - 22:15
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 29,50
Incl. drankje en garderobe

Een van de geliefdste toneelstukken uit het wereldrepertoire.

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een bewerking van een zeer geliefd toneelstuk uit het wereldrepertoire: ‘De Kersentuin’ van Anton Tsjechov. In een regie van Michel Sluysmans en met livemuziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt het achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu. Een tragikomisch portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen.
Actrice Ljoebov keert na een mislukte carrière terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het bezit echter geveild te worden. Samen met haar dochters probeert ze een faillissement af te wenden. Ondernemer Lopachin heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Het voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma.
Na de succesvolle producties ‘Een meeuw’, ‘Vrijdag’ en ‘Noem het maar liefde’ regisseert Michel Sluysmans opnieuw een moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker, in een bewerking van Jibbe Willems.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 22:15
20:15 - 22:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Beppe Costa, Vincent Linthorst, Nick Renzo Garcia, Quiah Shilue, ‘Ntianu Stuger en Liza Macedo dos Santos
Regie Michel Sluysmans
Website http://www.toneelgroepmaastricht.nl/
Recensies
Theaterkrant
"Theater van deze tijd"
De Volkskrant
Kraakheldere tekst, met veel humor en af en toe wat drama
NRC
"Vlotte Kersentuin"(...) "Goede balans tussen humor en tragiek bij de personages" (...) "Vlotte, eigentijdse hertaling van Jibbe Willems"(...) "Michel Sluysmans weet nagenoeg perfect het snijvlak van humor en tragiek te traceren"
De Limburger
"Een lust voor het oog" (...) "Er valt genoeg te genieten"(...) "De cast is het sterkste punt van het toneelstuk"(...) "Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger maken de rollen meer dan waar"(...) "Ntianu mag dan de jongste op het podium zijn, ze is ook de allerbeste"(...) "Een heerlijke Beppe Costa die zorgt voor een combinatie van humor en livemuziek"
Datum & tijd
Za 27 mei | 20:15 - 22:15
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 29,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]