Toneelgroep Jan Vos FORTUYN (Yosoy Video) 2
© Yosoy Video
© Yosoy Video

Toneelgroep Jan Vos

FORTUYN

Datum & tijd
Wo 23 nov | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 27,50
Incl. drankje en garderobe

Helaas is deze voorstelling afgelast. Kaarthouders ontvangen spoedig meer informatie.

Na de succesvolle tournees van de producties ‘GAS’ en ‘MANSHOLT’ presenteert Toneelgroep Jan Vos nu ‘FORTUYN’. Het is 2001. Er broeit iets in Rotterdam. Terwijl PvdA-lijsttrekker Ans Lindenboom zich op het stadhuis opmaakt voor de verkiezingen, komt een clubje ontevreden Rotterdammers bij elkaar. Zij kunnen de malaise waarin hun stad verkeert niet langer aanzien, zijn het geloof in het stadsbestuur volledig kwijt en richten Leefbaar Rotterdam op. Lindenboom zet alle zeilen bij, maar tot haar verbijstering weten de nieuwkomers de PvdA met groot gemak van de troon te stoten. ‘FORTUYN’ is een wrange komedie over een turbulente verkiezingsstrijd die de Nederlandse politiek voorgoed veranderde. “Een interessant, knap geacteerd drama waarin de opmars van Pim Fortuyn van diverse kanten wordt belicht.” (EW Magazine)

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Afgelast
Grote Zaal
Cast & info
Spel John Buijsman, Trudi Klever, Rabbi Jallo, José Kuijpers, Yahya Gaier, Dimme Treurniet en Java Koot
Muziek componist: Jaap van Keulen
Regie Jeroen van den Berg
Meer informatie Na de succesvolle schouwburgtournees van GAS en MANSHOLT presenteert Toneelgroep Jan Vos FORTUYN. Het is 2001. Er broeit iets in Rotterdam. Terwijl PvdA-lijsttrekker Ans Lindenboom zich op het stadhuis opmaakt voor de verkiezingen, komt een clubje ontevreden Rotterdammers bij elkaar. Zij zijn het geloof in het stadsbestuur volledig kwijt en richten Leefbaar Rotterdam op. Ans Lindenboom zet alle zeilen bij, maar tot haar verbijstering weten de nieuwkomers de PvdA met groot gemak van de troon te stoten. FORTUYN is een wrange komedie over een turbulente verkiezingsstrijd die de Nederlandse politiek voorgoed veranderde.
Recensies
NRC Handelsblad
“De in twee helften opgedeelde draaischijf op het toneel staat mooi symbool voor de toegenomen polarisatie: we zien verschillende werelden op dezelfde grond, die elkaar nooit ontmoeten.”
Theaterkrant
“Tjeerd Bischoff besteedde in zijn theatertekst veel aandacht aan het toelichten van het gevoel van onveiligheid voor deze uiteenlopende personages.”
Datum & tijd
Wo 23 nov | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 27,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]