Toneelgroep Amsterdam (Vh De Warme Winkel) Lady Chatterley’S Lover (Sofie Knijff) 1
© Sofie Knijff

toneelgroep Amsterdam (voorheen De Warme Winkel)

Lady Chatterley’s Lover

Datum & tijd
Wo 26 okt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe

Florian Myjer en Lisa Verbelen gaan de dans aan met opwindende schandaalroman.

‘Lady Chatterley’s Lover’ van D.H. Lawrence veroorzaakte bij het verschijnen in 1928 een groot schandaal vanwege de opwindende inhoud. De roman was lange tijd verboden in Engeland en ver daarbuiten en werd tientallen jaren in het geniep van hand op hand doorgegeven. Toneelgroep Amsterdam (toen nog De Warme Winkel) ging afgelopen seizoen aan de haal met de beruchte en grensverleggende tekst en NRC Handelsblad gaf vijf sterren aan de “razend intelligente aanklacht tegen de heteroseksuele norm”.
Hoewel Lawrence destijds vooral werd gezien als provocateur, was dat allerminst zijn bedoeling. Hij sprak eerlijk over seks en seksuele voorkeur, wilde nieuwe rolmodellen creëren en zette zijn lezers aan om in het reine te komen met kanten van zichzelf die zij het liefst aan het daglicht onttrokken. Florian Myjer en Lisa Verbelen gaan de dans aan met deze schandaalroman. Schaamteloos wentelen ze zich in perversie en genot en nemen ‘Lady Chatterley’s Lover’ een beetje ruig en een beetje teder mee naar de 21e eeuw. “Ga kijken, doe jezelf een plezier, laat je meevoeren.” (Theaterkrant)

De Warme Winkel zocht sinds haar oprichting al naar een naam die beter communiceert waar zij voor staat. Liefhebbers associëren hun naam misschien met artistiek avontuur, maar in het algemeen wekt hij een heel andere indruk. Nu kwam er een historische naam vacant die beter uitdraagt waar ze voor staan en waar ze heen willen, en die naadloos aansluit op hun oeuvre vol kunsthistorische citaten en toe-eigening, brutaliteit en experiment. Vanaf heden heet De Warme Winkel daarom toneelgroep Amsterdam.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Florian Myjer en Lisa Verbelen
Regie Ward Weemhoff (eindregie)
Recensies
NRC Handelsblad
“Een razend intelligente aanklacht tegen de heteroseksuele norm, die uiteindelijk uitmondt in een ode aan liefde en seks die zich niet door maatschappelijke normen laat beperken.”
de Volkskrant (Karin Veraart)
“Een kwetsbare, prikkelende en belangrijke voorstelling over liefde, lust, uitsluiting en inclusie.”
de Volkskrant (Hein Janssen)
“Een must. Deze theatrale ontmoeting over seks, eenzaamheid en woede is een ontluisterende, leerzame en tenslotte hartveroverende vorm van zelfonderzoek.”
Datum & tijd
Wo 26 okt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]