122122 Theater Rotterdam Verdriet Is Het Ding Met Veren (Sanne Peper) 11 1600
© Sanne Peper
© Sanne Peper
publieksreacties
publieksreacties

Theater Rotterdam | Erik Whien

Verdriet is het ding met veren

Datum & tijd
Wo 21 dec | 20:15 - 21:45
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 26,50
Incl. drankje en garderobe

“Aangrijpende, gelaagde en energieke voorstelling” (de Volkskrant *****).

‘Verdriet is het ding met veren’ is de internationaal succesvolle debuutroman uit 2015 van Max Porter. De Britse schrijver vertelt hierin het ontroerende en poëtische verhaal over een vader en zijn twee zoons, die achterblijven na de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Kort na het verlies worden de drie bezocht door een wrede, onvoorspelbare en zorgende Kraai. Hij tilt de vader op en zegt: ‘Ik ga pas weg als je me niet meer nodig hebt’.
Regisseur Erik Whien brengt met deze enscenering een van zijn favoriete teksten naar het theater. Jacob Derwig bewerkt het hartverscheurende, rauwe maar ook liefdevolle verhaal tot een indringende voorstelling, waarbij het helingsproces centraal staat. Hoe ga je om met allesoverheersend verdriet? Hoe accepteer je dat niets meer vanzelfsprekend is? ‘Verdriet is het ding met veren’ is een muzikale theatervoorstelling die de fijnzinnige, minimalistische stijl van Erik Whien samenbrengt met de gloedvolle en aangrijpende teksten uit het boek. “Aangrijpende, gelaagde en energieke voorstelling.” (de Volkskrant *****)

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 21:45
20:15 - 21:45
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Jacob Derwig, Minne Koole en Romijn Scholten
Regie Erik Whien
Meer informatie Jacob Derwig is genomineerd voor zijn rol in Verdriet is het ding met veren van Theater Rotterdam De Nederlandse Toneeljury: “Jacob Derwig imponeert met grillig, ongepolijst en meerduidig spel in een voorstelling waarvan je hoopt dat die nog lang op het repertoire blijft. Zwaarte en humor wisselen elkaar af in de dubbelrol met de kraai die de pijn belichaamt en de vader die constant op de pijnlijke werkelijkheid wijst en wordt gewezen. Het is een prestatie van een toneelspeler die boven zijn rol uitstijgt, waarbij acteur en personage één worden, gespeelde emoties versmelten in echte emotie, en techniek en tekstbehandeling er niet meer toe doen. Een prestatie waarbij je hoofd nog enkel registreert en je hart volloopt.”
Recensies
de Volkskrant
“Aangrijpende, gelaagde en energieke voorstelling, waarin de rouw tastbaar wordt in al zijn facetten.”
NRC Handelsblad
“Poëtische denkoefening over chaotische rouw.”
Trouw
“Onweerstaanbare schwung in beeldend rouwproces.”
De Telegraaf
“Het stuk toon de rouw in ontroerende momenten, maar ook met humor en speelse lichtvoetigheid.”
Datum & tijd
Wo 21 dec | 20:15 - 21:45
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 26,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]