Not All Is Lost Liggend 1600
@ Luis Xertu

Theater Rotterdam: Davy Pieters

Not All Is Lost

Datum & tijd
Vr 21 apr | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe

Tweede deel van een vierluik over de mens en de technologische wereld van morgen.

'Not All Is Lost' is een voorstelling over lichamen. Over lichamen die zorgen voor andere lichamen. Over de kracht van onze onderlinge afhankelijkheid.
Over onze kwetsbare behoefte aan de ander. Wat betekent het om zorg te dragen? Wat betekent het om gedragen te worden?

In 'Not All Is Lost' zoomt Davy Pieters in op de jongvolwassen levensfase. Een periode midden in het leven, tussen geboorte en dood in, waarin zorg dragen een steeds persoonlijkere betekenis krijgt. Ons lichaam en omgeving worden gevoed en gevormd door de mate van zorg die wij eraan besteden. Maar het grote belang van zorg wordt pas echt zichtbaar op het moment dat die ontbreekt. Waar zorg wordt ontzegd, vergaan dingen. Ze kwijnen weg.

Een ode aan de lichamen die het gewicht van de ander dragen. Die zich bereid voelen naast iemand te staan, en blijven staan. Die terugkeren en blijven terugkeren. Die hun lichaam geven om een ander lichaam te helpen. Die opvangen, aanraken, vastpakken en optillen. Het oncomfortabele omarmen. Die vasthouden en niet loslaten.

In 'Not All Is Lost' koppelt Davy Pieters het element aarde aan de jongvolwassen levensfase. Hiermee maakt ze ruimte voor groei, maar ook voor verval, dood en stilte. De performers delen de vloer met een levend, aards landschap. Lichaam en landschap vertellen samen, in deze een beeldende fysieke performance, een panoramisch verhaal over zorg en verwaarlozing.

In haar vierdelige serie over het opgroeien in een toekomstige wereld, verbindt Davy Pieters haar krachtige beeldtaal met verschillende levensfasen en de vier natuurlijke elementen: water, aarde, vuur en lucht. Ze kijkt naar jeugd, volwassenheid, ouderdom en de dood tegen een achtergrond van science fiction. Pieters gebruikt de elementen van het theater als microscoop. Van performance, scenografie tot soundscape. En daarmee zoomt ze in op angst, hoop, veerkracht en verzoening binnen ons werelds co-existente in post-apocalyptische tijden.

Een voorspel in 300 seconden
Voorafgaand aan deze voorstelling kun je in de foyer gratis deelnemen aan het Voorspel in 300 seconden. Pak een zandloper om kenbaar te maken dat je mee wilt doen. Vervolgens komt de spreker vanzelf naar je toe! Als het verhaal af is en de zandloper leeg, gaat de spreker naar een volgende groep mensen om opnieuw het verhaal te vertellen. Het voorspel vindt plaats in de benedenfoyer tussen 19:45 en 20:15 uur.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Melyn Chow, Charlotte Gillain, Thomas Higginson
Muziek Gagi Petrovic
Regie Concept en regie: Davy Pieters
Website http://www.theaterrotterdam.nl/
Recensies
de Volkskrant over ‘CRISPR’
“De elektronische soundscape van Jimi Zoet laat een steeds onregelmatiger kloppende (hart)beat horen en is consequent donker. Toch gloort er op het einde ook licht. De jongste versies van de mens zijn blijkbaar zo goed dat de menselijkheid er opeens weer aan alle kanten doorheen schijnt. Dat levert ontroerende plaatjes op.”
Het Parool over ‘CRISPR’
“Hoewel de betonachtige, duistere ruimte die Pieters creëert onheilspellend is, gedragen door het zintuiglijke geluidsontwerp van Jimi Zoet en lichtontwerp van Varja Klosse, kruipt er dankzij de vernuftige opbouw steeds meer licht in de toon van de voorstelling.”
Datum & tijd
Vr 21 apr | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]