Theater Rotterdam Primisi Foto Ashley Röttjers Liggend 1600
© Ashley Röttjers
© Ashley Röttjers

Theater Rotterdam: Alida Dors

Primisi

Datum & tijd
Do 8 dec | 20:15 - 21:45
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 22,50
Incl. drankje en garderobe

Zoektocht naar liefdevol samenzijn met dans, spoken word, film en livemuziek.

Kunnen we toegeven aan ons verlangen om liefde te geven en te ontvangen? Hoe kunnen we onszelf toestaan om compassie en verbinding te voelen? Hoe kunnen we onze vijanden vergeven – de vijand buiten, maar ook die binnenin onszelf? In 'Primisi', Surinaams voor “permissie”, vraagt artistiek directeur, theatermaker en choreograaf Alida Dors zeven performers, met elk een eigen vrouwelijke energie, om op onderzoek te gaan.

Nadat ze in 'Or Die Trying' en 'R.I.O.T.' de thema’s ‘vechten en weerbaarheid’ onderzocht, stuurt Dors haar Dance Chronicles nu in een nieuwe richting: ‘de liefde’. In deze nieuwe choreografie bij Theater Rotterdam zien we de glans van de liefde, maar ook de schaduwkanten. Dors ontleedt de liefde op intieme manier en laat het zoete water stromen. In 'Primisi' ervaren we de liefde als een rituele wassing.

Alida Dors: “Primisi is een feestelijke ontlading waarin we ons losmaken van onze angsten en onze rolpatronen afwerpen. We zoeken uit wat de mogelijkheden zijn van vrouwelijk energie. Voor mij persoonlijk ligt de betekenis van 'Primisi' in het luisteren naar mijn voorouders en innerlijke kracht, om via rauwe, ritmische beweging een authentieke relatie aan te gaan met de ander.” Dors verweeft in 'Primisi' een rijk palet aan dansvormen zoals Hiphop, Vogue en Krump met hedendaagse dans. Op livemuziek van vier muzikanten, zien we hoe de relaties tussen de performers vorm krijgen, maar ook ieders relatie met de eigen vrouwelijkheid. Een landschap van touwen geeft het verhaal over onderlinge banden en verbintenissen een aardse ondergrond.

Zoals Dors zegt in haar Staat van het Theater en haar Staat van de Dans: “we moeten onbeschaamd hoopvol zijn en vol overgave op zoek naar onze individuele en onze collectieve hartenklop”. 'Primisi' nodigt iedereen uit om dit te doen. Maak je klaar voor een feest, een uitdrijving, ontmaskering, betovering, verbintenis, een zorgzaam en verhelderend ritueel: bring your own soul!

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 21:45
20:15 - 21:45
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Dansers: Dayna Martinez Morales, Fiona Dekkers, Vainergill Thurnim, Anaiah Raelyn Carney, Deion Simon, Liza Panjoel en Youandi Albertzoon.
Muziek Simone Giacomine Sound Design (Lead), Vincente Pino, Raphael Vanoli en Gerri Jager.
Recensies
Theaterkrant
“Als publiek wil je er onderdeel van worden, plaats nemen te midden van de musici om de dansers aan te moedigen.”
De Volkskrant
“Choreograaf Alida Dors zet een verfrissend raam open naar bovennatuurlijke, vrouwelijke krachten uit het wintigeloof”
Datum & tijd
Do 8 dec | 20:15 - 21:45
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 22,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]