Tg Winterberg I Feikes Huis Alles Naar De Hemel (Rik Engelgeer) CAMPAGNEBEELD
© Rik Engelgeer

tg. Winterberg | Feikes Huis

Alles naar de hemel

Datum & tijd
Vr 24 feb | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 21,00
Incl. drankje en garderobe

Over de zoektocht naar de onmenselijke keuze tussen leven en dood.

Een voorstelling over het maken van een onmogelijke keuze van aanstaande ouders tussen leven en dood en de (on)menselijke zoektocht die daarbij komt kijken. Welke ontwikkelingen maak je door als tijdens de zwangerschap een onoverkomelijke afwijking wordt aangetroffen bij je ongeboren kind? Het is gebaseerd op het autobiografische verhaal van actrice Marlyn Coetsier van Tg. Winterberg.

Alles naar de Hemel, een coproductie van Tg. Winterberg en Feikes Huis, volgt het proces van de toekomstige ouders. Een zwangere vrouw ontvangt een telefoontje met slecht nieuws. Uit de testuitslagen blijkt dat het kindje dat in haar groeit een onoverkomelijke afwijking heeft. Haar roze wolk zakt keihard in elkaar en ze belandt samen met haar man in een surrealistische tussenwereld, aan de rand van de hemel. Daar start hun zoektocht naar een antwoord op die veel te grote vraag: in welke wereld is hun kindje beter af, die van de levenden of van de doden?
In deze wonderlijke wereld, geschapen door magische beelden, livemuziek, stop-motion animatie en klei, gaan de aanstaande ouders ten rade bij zichzelf. Een parade van kafkaëske en humorvolle poppen, prognoses en meningen trekt aan hen voorbij. Ze gaan in gesprek met de vlokkentester, chromosomenteller, de echoscopist, artsen, hun ongeboren kindje en de tijd die zich afvraagt ‘of ze het al weten’. Zij ondersteunen in de zoektocht of leggen het vuur aan de schenen. Totdat ze de uiteindelijke keuze maken. Een keuze uit liefde. “Het gaat over leven en dood, over wie je bent als mens en welke keuzes je maakt. Dit is de mooiste en heftigste inspiratiebron in mijn leven”, vertelt Marlyn Coetsier.

Voorjaar 2021 bleven de theaterdeuren in verband met de coronamaatregelen gesloten, daarom boden de makers via een online stream de theatrale verfilming van Alles naar de Hemel aan. Door het toepassen van filmische trucs is de speciaal gemonteerde digitale versie van Alles naar de Hemel een geheel eigen versie. Kijkers reageerden positief en kijken uit naar de theaterversie: “Tot tranen toe geroerd, nou ja, eigenlijk gewoon gehuild…zo mooi en eerlijk gemaakt.”

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Steyn de Leeuwe
Regie Silvia Andringa
Datum & tijd
Vr 24 feb | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 21,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]