122522 Ballet Notenkraker Liggend 1600
© Wim Lanser

Staatsopera van Bulgarije

De Notenkraker

Datum & tijd
Zo 25 dec | 14:30 - 16:40
Met pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 44,00
Kind (t/m 12 jr) € 40,00
Incl. drankje en garderobe

Magisch sprookje als ultiem kerstballet.

Geen ballet dat het kerstgevoel zo in zich draagt als ‘De Notenkraker’. De wereldberoemde compositie van Pjotr Tsjaikovski groeide na de première in Sint-Petersburg – in de kerstweek van 1892 – uit tot een klassieker. De klanken inspireerden choreografen Marius Petipa en Lev Ivanov tot spectaculaire pas de deux en natuurlijk de beroemde ‘Bloemenwals’.
Clara krijgt als kerstcadeau een pop, een zogenoemde notenkraker, die ’s nachts in haar droom verandert in een knappe prins. Hij neemt Clara mee naar een wonderbaarlijke sprookjeswereld. De notenkraker voert een leger van tinnen soldaatjes aan in een spannende strijd tegen een valse muizenkoning. Na zijn overwinning trekt de prins met Clara naar hun gedroomde snoepgoedrijk. Deze avontuurlijke reis zorgt als altijd voor een magische avond voor jong en oud, een klassieker met fabuleuze dansers, sprookjesachtige belichting, honderden kostuums en fraaie decors.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
14:30 - 16:40
14:30 - 16:40
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Muziek Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Recensies
Trouw
“De hele eerste akte is door de rijke kostumering al een prachtig kerstfeest op zich. Met als hoogtepunten de radiografische muizen die bijdehand over het podium snorren en het leger van de Muizenkoning dat in de droom van Clara angstaanjagend uit de open haard marcheert.”
Datum & tijd
Zo 25 dec | 14:30 - 16:40
Met pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 44,00
Kind (t/m 12 jr) € 40,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]