Kik Sandra Jeroen Van Veen Canto Ostinato In Memoriam Simeon Ten Holt Janey Van Ierland (Liggend) (002) 1600
© Janey van Ierland
Kik Sandra Jeroen Van Veen Portret Wilma De Rek Canto Ostinato In Memoriam Simeon Ten Holt David Finato (Staand)
Wilma de Rek @ David Finato

Sandra & Jeroen van Veen, met Wilma de Rek

Canto Ostinato, in memoriam Simeon ten Holt

Datum & tijd
Zo 26 mrt | 16:00 - 18:00
Met pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 23,50
Incl. drankje en garderobe

Het bekendste modern-klassieke werk uitgevoerd op twee vleugels.

In 2023 zou de Nederlandse componist Simeon ten Holt 100 jaar zijn geworden. Voor deze gelegenheid brengen Sandra & Jeroen van Veen zijn bekendste werk ten gehore: Canto Ostinato. De componist prefereerde hun uitvoering boven de andere bestaande pianoversies. In 2016 kregen Sandra en Jeroen van Veen zelfs een 10 x Gouden Plaat. Er zijn meer dan 100.000 cd's verkocht van hun versies van Canto Ostinato; een unicum.

Sandra en Jeroen van Veen waren heel close met Simeon ten Holt. Wilma de Rek interviewde de componist in 2012 en schreef er een boek over. In Canto Ostinato, in memoriam Simeon ten Holt vertelt De Rek Ten Holts levensverhaal. Het duo Van Veen illustreert dat aan de vleugels met fragmenten uit Ten Holts werk; van Canto Ostinato tot Aforisme II. Na de pauze spelen Sandra & Jeroen van Veen Canto Ostinato.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
16:00 - 18:00
16:00 - 18:00
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Muziek piano: Sandra en Jeroen van Veen
Meer informatie Wilma de Rek over het programma De tijd van Ten Holt Geen enkel hedendaags klassiek muziekstuk heeft in Nederland zoveel impact gehad als Canto Ostinato, het stuk voor twee of meer piano's dat Simeon ten Holt (1923-2012) in de jaren zeventig van de vorige eeuw componeerde. Maar Ten Holt schreef nog veel méér prachtige muziek. In Canto Ostinato: in memoriam Simeon ten Holt nemen pianisten Sandra en Jeroen van Veen en journalist Wilma de Rek de bezoeker mee op reis door de tijd van de honderd jaar geleden geboren componist, een reis die eindigt met een uitvoering van Ten Holts meesterwerk Canto Ostinato.
Website http://www.pianoduo.org/
Datum & tijd
Zo 26 mrt | 16:00 - 18:00
Met pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 23,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]