Opera2day & New European Ensemble De Vernuftige Edelman Don Quichot Van La Mancha (Jie Ma) 2
© Jie Ma
© Jie Ma

OPERA2DAY & New European Ensemble

De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha

Datum & tijd
Vr 17 feb | 20:15 - 22:55
Met pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 35,00
Incl. drankje en garderobe

Een avontuurlijke opera over de herovering van de fantasie.

OPERA2DAY en New European Ensemble nemen je mee op reis naar de vele werkelijkheden van ‘De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha’, een gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes. De productie is een avontuurlijke opvolger van het uitstekend ontvangen ‘Vivaldi - Dangerous Liaisons’. Don Quichot is ditmaal de welvarende eigenaar van een internationale holding, met werknemers uit alle hoeken van de wereld. Ondanks de rijkdom is zijn leven monotoon en betekenisloos. Op zoek naar een zinvoller bestaan dagdroomt hij over lang vervlogen tijden en verliest hij de grenzen tussen realiteit en fantasie uit het oog. Hij waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars. Alle betrokkenen raken verwikkeld in een wonderbaarlijk en ontroerend levensverhaal.
New European Ensemble werkt voor dit stuk samen met het Italiaanse La Fonte Musica, specialisten in middeleeuwse muziek. Samen brengen ze het universum van Don Quichot tot leven, op nieuwe muziek van componist Vanni Moretto, met een hoofdrol voor middeleeuwse muziek uit diverse culturen. Met Nederlandse en Engelse boventiteling.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 22:55
20:15 - 22:55
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Mattijs van de Woerd , Manuel Nunez-Camelino, Jeremiah Fleming , Alena Dantcheva, Michaela Riener, Carlos Negrín López, Massimo Altieri en Samar Qahtan
Muziek Vanni Moretto
Regie Regie en libretto: Stefano Simone Pintor
Website http://www.opera2day.nl/
Recensies
De Volkskrant
"Hedendaagse Don Quichot met fraaie muziek" (...) "…de uitermate aanstekelijke en menselijke Don Quichot, van goed zingende bariton Mattijs van de Woerd "
Theaterkrant
"Het is ook genieten van de muziek, een mix van middeleeuwse composities en modern werk, met een vleugje Spanje en Noord-Afrika, prachtig live gespeeld door New European Ensemble en het middeleeuwse ensemble La fonte musica onder leiding van Hernán Schvartzman" (...) "En dan het decor van Herbert Janse, waarin bureaustoelen veranderen in paarden, een gigantische clubsandwich in een bed en een eiland en de archief- en boekenkasten vol geheimen blijken te zitten. Een lust om naar te kijken" (...) "Pintor toont met deze opera zijn enorme talent, eruditie, gedrevenheid en veelzijdigheid"
Basia con fuoco
"Opera2Day doet met dit nieuwe werk zijn reputatie opnieuw alle eer aan"
NRC
"Zeer vermakelijk, en met prachtige muziek"
Datum & tijd
Vr 17 feb | 20:15 - 22:55
Met pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 35,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]