NNT EXITMACBETH SHOTBY HALIE STAAND HIRES 1600

Noord Nederlands Toneel

EXIT Macbeth

Datum & tijd
Di 1 nov | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 23,00
Incl. drankje en garderobe

Beeldende, radicale en interdisciplinaire bewerking van de originele ‘Macbeth’.

Je kent hem van House of Cards, Game of Thrones en de verzamelde werken van Shakespeare: de eerzuchtige, ambitieuze, over lijken gaande alfaman. Shakespeares personage Macbeth is hiervan het archetype. De horrorcocktail van machtswellust, oorlog en moordende ambitie in het originele stuk verbergt iets belangrijks: de natuur die zich verzet tegen het onophoudelijk geweld dat de mens veroorzaakt. Beelden van paarden, raven, donkere bossen en heksen komen steeds opnieuw terug, maar slechts als figuranten.
Juist dat willen de Duitse regisseurs Jan-Christophe Gockel (Münchner Kammerspiele) en Jana Vetten laten zien. Ze geven de natuur en de dieren de hoofdrol en stellen zich de vraag: wat blijft er dan over? En hoe kunnen we onze relatie met de natuur herstellen, nadat we haar meer de ruimte hebben gegeven? Ontwerper Michael Pietsch (peaches&rooster) creëerde met dat doel van opgezette dieren unieke poppen die door de dansers en acteurs uit het NITE-ensemble tot leven gebracht worden. Het is de eerste keer dat de poppen van Pietsch niet door hemzelf, maar door dansers tot leven gebracht worden. Dat levert een beeldende, radicale en interdisciplinaire herwerking op van het originele stuk.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Angela Herenda, Sarah Janneh, Bien De Moor, Rosie Reith, Jésula Toussaint Visser kameroenschaap, raaf, vos, hert e.a.
Regie Jan-Christoph Gockel en Jana Vetten
Datum & tijd
Di 1 nov | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 23,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]