041323 Ned Kamerorkest Steven Isserlis © Jean Baptiste Millot
© Jean Baptiste Millot

Nederlands Kamerorkest

Meesterlijke celloconcerten

Datum & tijd
Do 13 apr | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 33,00
Vrienden Grote Kerk Alkmaar € 30,50
Incl. drankje en garderobe

De Engelse topcellist Steven Isserlis debuteert bij het Nederlands Kamerorkest met twee virtuoze celloconcerten van Haydn en Boccherini. Minstens even uitdagend is de duivelse symfonie van Boccherini en de fuga uit Verdi’s enige strijkkwartet.

Steven Isserlis
Steven Isserlis behoort tot de beste cellisten van zijn generatie. Hij is niet alleen een veelgevraagd solist, kamermusicus en pedagoog, maar hij heeft ook meerdere boeken over muziek geschreven. Hij maakt zijn debuut bij het Nederlands Kamerorkest met twee meesterlijke celloconcerten. Over Isserlis’ recente cd-opname van Haydns Celloconcert nr. 1 schreef de pers: ‘De allereerste noten van het Eerste celloconcert hebben meteen een geweldige energie, net zoals de virtuoze passages die daarop volgen.’

Celloconcerten van Haydn en Boccherini
Dat Joseph Haydn in slot Esterházy een extreem virtuoze cellist als collega had, is goed hoorbaar in het uitdagende Celloconcert nr.1. Luigi Boccherini was zelf een stercellist die ontzettend veel mooie composities voor cello heeft geschreven, zoals het inventieve Celloconcert nr. 3. Duivels lastige muziek, die dankzij de bijzondere orkestratie toch vooral hemels klinkt. Minstens even virtuoos zijn de strijkerspartijen van Giuseppe Verdi’s fuga uit zijn enige strijkkwartet en Boccherini’s vurige Symfonie nr. 6, genaamd ‘het huis van de duivel’.

Nederlands Kamerorkest
Gordan Nikolić, viool/leiding
Steven Isserlis, cello

Verdi - Strijkwartet
Boccherini - Celloconcert nr. 3
Boccherini - Symfonie nr. 6 ‘La casa del diavolo’
Haydn - Celloconcert nr. 1

Muziekcafé
Om 19.30 uur, voorafgaand aan het concert, is er het Muziekcafé. Een voorprogramma waarvan de vorm varieert: u krijgt een inleiding op de werken, er is een interview met de dirigent of solist of u kunt luisteren naar een intiem concert van onze musici. Gratis toegankelijk voor bezoekers van het concert. Laat u verrassen!

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Datum & tijd
Do 13 apr | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 33,00
Vrienden Grote Kerk Alkmaar € 30,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]