120122 Ned Kamerorkest Lucas En Arthur Jussen © Marco Borggreve

Nederlands Kamerorkest

Keizerconcert en revolutionaire Koorfantasie

Met Lucas en Arthur Jussen

Datum & tijd
Do 1 dec | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Vrienden Grote Kerk Alkmaar € 37,00
Regulier € 39,50
Incl. drankje en garderobe

Samen met het Nederlands Kamerorkest spelen Lucas en Arthur Jussen alle vijf pianoconcerten van Beethoven. Als afsluiting van de cyclus klinkt Pianoconcert nr. 5 en de revolutionaire Fantasie voor piano, koor en orkest.

Beethovencyclus met Lucas en Arthur Jussen
Lucas en Arthur Jussen spelen samen met het Nederlands Kamerorkest alle vijf pianoconcerten van Beethoven. Als afsluiting van de Beethovencyclus speelt Lucas Jussen het Pianoconcert nr. 5. Arthur Jussen sluit het concert af met de Fantasie voor piano, koor en orkest. Een eerbetoon aan Beethoven van de Jussens, die ruim tien jaar geleden de platina status verwierven met hun Beethoven-cd bij Deutsche Grammophon.

Beethovens Pianoconcert nr. 5
Door de overrompelende opening en het meeslepende Rondo is Beethovens Pianoconcert nr. 5 zeer geliefd. Het is het enige pianoconcert dat Beethoven zelf niet heeft gespeeld, waarschijnlijk omdat hij inmiddels te doof was. De bijnaam ‘Keizerconcert’ komt niet van hemzelf, maar past wel goed bij het vorstelijke karakter van het concert. De zelden uitgevoerde, revolutionaire Fantasie voor piano, koor en orkest is een soort voorstudie van zijn beroemde Symfonie nr. 9. Beethoven schreef het ter afsluiting van een benefietconcert waarin hij alle aanwezige musici nog een keer aan bod liet komen.

Nederlands Kamerorkest
Gordan Nikolić, viool/leiding
Lucas en Arthur Jussen, piano
Toonkunstkoor Amsterdam

Beethoven - Pianoconcert nr. 5 ‘Emperor’
Beethoven - Elegischer Gesang
Van Veldhuizen – Opdrachtcompositie Wereldpremière
Beethoven - Fantasie voor piano, koor en orkest

Muziekcafé
Om 19.30 uur, voorafgaand aan het concert, is er het Muziekcafé. Een voorprogramma waarvan de vorm varieert: u krijgt een inleiding op de werken, er is een interview met de dirigent of solist of u kunt luisteren naar een intiem concert van onze musici. Gratis toegankelijk voor bezoekers van het concert. Laat u verrassen!

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Datum & tijd
Do 1 dec | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Vrienden Grote Kerk Alkmaar € 37,00
Regulier € 39,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]