WEB Mellemeivogel NKK Vgogh 29

Nederlands Kamerkoor

Van Gogh in Me

Painting the future on the canvas of the past

Datum & tijd
Di 15 nov | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 29,50
Incl. drankje en garderobe

Muziek van Saint-Saëns, Debussy, Satie, Alma en Gustav Mahler, Richard Strauss en Schönberg

Het Nederlands Kamerkoor neemt het Van Gogh Museum mee buiten de eigen muren in een niet te missen audiovisuele totaalervaring rondom twee van de grootste kunstenaars aller tijden. In het kader van de tentoonstelling in het Van Gogh Museum over de inspiratiebronnen van Gustav Klimt (vanaf oktober 2022) tourt het Nederlands Kamerkoor samen met de audiovisuele studio fuse* door Nederland met een spectaculaire show waarin Van Gogh als inspiratiebron centraal staat. Het meeslepende repertoire van grote Romantische componisten als Debussy, Satie en Mahler staat centraal in deze overrompelende voorstelling, waarin de kunstwerken van Van Gogh en Klimt tot leven komen en live reageren op de klanken van de muziek en emoties van zangers en publiek.

In Van Gogh in Me neemt het Nederlands Kamerkoor zijn publiek mee naar het Europa van het fin de siècle, aan het eind van de 19e eeuw. De tijd van Satie, Debussy en Mahler, en van Van Gogh en Klimt. Maar ook een roerige tijd van nieuwe ontdekkingen en waarheden, globale onrust en razendsnelle veranderingen. Het publiek krijgt niet alleen een indruk van de tijdsgeest van het Europa van toen, maar voelt ook de sterke overeenkomsten met het Europa van nu. Van Gogh in Me is een stap in het verleden, een blik op de toekomst.

Voor dit project werkte het Nederlands Kamerkoor de afgelopen drie jaar samen met de ultra-innovatieve audiovisuele studio fuse* uit Italië. Zij analyseerden de schildermethodiek en kleurgebruik van Van Gogh en Klimt en ontwikkelden algoritmes die de penseelstreken tot leven laten komen, gevoed door de klanken van de muziek en de emoties van publiek en zangers die worden opgehaald uit biometrische data tijdens de show. Het resultaat is adembenemend. In deze audiovisuele totaalervaring wordt het publiek zowel toeschouwer als deelnemer: de grenzen tussen muziek, beeld, artiest én publiek vervagen, de schilderijen worden hoorbaar, en de klanken van de muziek worden zichtbaar.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Datum & tijd
Di 15 nov | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 29,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]