2 MID Juffenballet2022 Maas Theater En Dans ©Jaap Scheeren
© Jaap Scheeren
© Jaap Scheeren

Maas theater en dans

Juffenballet (6+)

over de geheime wereld achter het schoolbord

Datum & tijd
Zo 18 dec | 14:30 - 15:50
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 15,00
Incl. limonade en garderobe

Losgeslagen juffen in voorstelling vol dans, vette decorwisselingen, humor en liedjes.

“Sprankelende grote zaalvoorstellingen vol heksen, humor en sprookjesbeelden” (Trouw ★★★★),
“(…) een heerlijk brutale, uitbundige parodie op het Nederlandse schoolsysteem” (Theaterkrant),
“Overweldigende totaaltheater met fenomenale juffen” (Scenes ★★★★)

In 'Juffenballet' blijkt de koffiekamer een portal naar een andere wereld. In de maneschijn ontmoet een stel juffen elkaar op een open plek in het bos. Ze gebruiken het huiswerk om een fikkie te stoken, dansen wild en uit de maat en brouwen mengsels en geniepige plannetjes. Plannetjes om de schooldirectrice, een oude hippie met flowerpoweridealen, van de troon te stoten. Ze willen de school vernieuwen met strakke regels en prestatiedruk. Een strijd tussen vrijheid en orde barst los. Maar dan komt er een nieuwe juf. Kan zij de boel redden?
'Juffenballet' is een avonturenverhaal voor iedereen vanaf 6 jaar waarin het klaslokaal zomaar verandert in een wild bos. Waarin juffen overdag het goede voorbeeld geven, maar na het luiden van de schoolbel hun haren losgooien. Voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen en humor.

THEATERSPEELPLAATS
Kom na afloop in de foyer kleuren en poppenkast spelen en ga aan de slag met Lego in de kleurrijke huisjes van de Theaterspeelplaats.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
14:30 - 15:50
14:30 - 15:50
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel spel, zang en dans: Dorien Folkers, Roosmarijn Luyten, Sabrina NaberMacnack, Serano Pinas, Luuk Weers, Yulia Kalinchenko, Katarzyna Sitarz, Imke Smit.
Regie René Geerlings
Meer informatie MAKERS OVER JUFFENBALLET René Geerlings (concept en regie): “Als je 6 jaar bent, draait de wereld vooral om jezelf. Je vraagt je weinig af over het leven van anderen. Vooral als ze volwassen zijn. Juffenballet geeft een fantasievolle inkijk in de wereld achter het schoolbord. Het leven van de juf is tegenwoordig al lang geen sprookje meer. Hoog tijd dus voor een gul en wild avontuur rondom deze voor iedereen “o zo belangrijke” figuur. Ook vind ik het belangrijk om de kracht van verbeelding te laten zien in een tijd van marktwerking en prestatiedruk.“ Moniek Merkx (tekst): “Het leek me goed om de school als een soort sprookjesachtig koninkrijk te zien, waar de juffen strijden om aandacht en macht. Op de school Zonderland zijn de juffen meer bezig met eigenbelang en ruzie maken, dan met de kinderen goed lesgeven. Ik heb er plezier in om een spannend Harry Potter-meets-Shakespeare spel te schrijven en hoe dan ook de kinderen te laten winnen.”
Recensies
Trouw
“De choreografieën zijn vol vaart en verrassingen. (…). Dansen, acteren en zingen lopen vloeiend in elkaar over en geven de voorstelling een sprankelende uitstraling. (…) De soundscape met muziek en grillige geluidseffecten zorgt in combinatie met de heks-achtige personages voor een voortdurende sfeer van suspense.”
Theaterkrant
“(…) een heerlijk brutale, uitbundige parodie op het Nederlandse schoolsysteem”
Scenes)
“Overweldigende totaaltheater met fenomenale juffen”
Theaterparadijs
"Met recht de ideale familievoorstelling "
Datum & tijd
Zo 18 dec | 14:30 - 15:50
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 15,00
Incl. limonade en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]