Leineroebana Silenzio (Veerle Bastiaanse) 1
© Veerle Bastiaanse

LeineRoebana

SILENZIO

Datum & tijd
Wo 18 jan | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 21,00
Incl. drankje en garderobe

Ontregelende en beeldende voorstelling die elke dode haas tot leven brengt.

LeineRoebana staat internationaal bekend om opwindende fysieke choreografieën met een centrale rol voor live uitgevoerde muziek. Zo ook in ‘SILENZIO’, een overrompelende fysieke ervaring op de intense klanken van de cello. Het choreografenduo verdiept zich in de beweegredenen van Joseph Beuys, een van de succesvolste kunstenaars van de 20e eeuw die een geheel eigen kijk had op de verhouding tussen mens en natuur. Een bekende performance van hem is ‘Wie man dem toten Hasen die Bilder erklärt’ (1965). Voor Beuys vormden mens en natuur een ondeelbaar geheel. De kunstenaar heeft de rol van ‘magische priester’ die de verloren gegane band tussen mens en natuur moet herstellen om een ecologische ramp te voorkomen.
Samen met de zes dansers van LeineRoebana en de jonge, gelauwerde cellisten Lidy Blijdorp en Ketevan Roinishvili herijken choreografen Leine en Roebana de denkwereld van Beuys en zijn iconische beeldtaal in een ontregelende, gepassioneerde en beeldende voorstelling die elke dode haas tot leven brengt.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel dans: Aika Goto, Kris Mohammed Adem, Andrea Pisano, Timon De Ridder, Beneditta Crispiniano e.a. | musici: Lidy Blijdorp en Ketevan Roinishvili
Muziek Goebaidoelina, Tsintsadze e.a.
Datum & tijd
Wo 18 jan | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 21,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]