Leineroebana Poster Silenzio 1600

LeineRoebana

SILENZIO

Datum & tijd
Wo 18 jan | 20:30 - 21:30
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 21,00
Incl. drankje en garderobe

Ontregelende en beeldende voorstelling die elke dode haas tot leven brengt.

In SILENZIO wordt de danser één met de adem van de accordeon en het hart van de cello
Dat stilte oorverdovend kan zijn, ervaren we allemaal in deze onheilszwangere tijden. Die stilte kan dreiging uitstralen of sereniteit. Wanneer we niet weten wat ons wacht, zijn we kwetsbaar.
Hoe stilte om kan worden gezet in muziek – in daverende clusters, in uit niets opduikende harmonieën en melodieën – is hoorbaar in de muziek voor cello en accordeon. Hoe stilte zich vertaalt in beweging – doorgaand, eruptief, direct emotioneel of visueel complex – tonen de dansers van LeineRoebana.
SILENZIO maakt de wankelbaarheid van de stilte invoelbaar.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 21:30
20:30 - 21:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Dans: Aika Goto, Kris Mohammed Adem, Andrea Pisano, Timon De Ridder, Beneditta Crispiniano, Margarida Constantino, Inbar Elkayam
Muziek Renée Bekkers (accordeon) en Ketevan Roinishvili (cello)
Meer informatie LeineRoebana, het dansgezelschap van choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana, vervult door haar unieke, eigenzinnige danstaal en werkwijze een geheel eigen plaats in de Nederlandse en internationale danswereld. Het gezelschap staat bekend om het opwindende fysieke dansidioom en de centrale rol van live uitgevoerde muziek in het werk. De producties van LeineRoebana verrassen met bijzondere vervlechtingen van hedendaagse dans, tekst, vormgeving en de meest uiteenlopende muzikale klankkleuren. In de choreografieën ontmoeten kunstenaars uit verschillende culturen, disciplines en achtergronden elkaar en verhouden zich tot de wereld om ons heen. Zo verbonden ze in hun succesvolle producties GhostTrack en LIGHT hedendaagse dans met gamelanmuziek en musici uit Indonesië. Muziek heeft een gelijkwaardige plaats in het werk. Muziek en dans vormen samen één geheel. Eén adem. Een verandering in de dans heeft gevolgen voor de muziek en omgekeerd. Een muzikale gedachte zet zich voort in beweging. Een dansthema wordt muziek. In de gelaagde producties van het gezelschap bewegen zowel dansers als musici. LeineRoebana werkte o.a. met componisten als Tan Dun, Iwan Gunawan en Kate Moore en musici als violiste Liza Ferschtman, gitarist Wiek Hijmans en zangeres Elisabeth Hetherington. Naast producties voor het theater maakt LeineRoebana voorstellingen op speciale locaties zoals LOST INTIMACY in een voormalig klooster of industrieel gebouw of locatievoorstellingen tussen het groen op muziekfestival Wonderfeel en Oerol.
Recensies
De Volkskrant
“Silenzio: speelse drukte tegenover het trage verstrijken van de tijd” (...) “Alle speelse bewegingserupties van de zeven andere dansers op het ruime podium, al het gegrom, gekras, gerochel en gezucht op snaren, knoppen, kleppen en toetsen, lijkt bijna drukte om niets, afgezet tegen het verstrijken van de tijd, de trage voetstap als metafoor voor een glimpje eeuwigheid. Juist dat contrast maakt Silenzio zo fascinerend.” (...) “In de nieuwe dansvoorstelling van LeineRoebana is de stapvoets schrijdende Emma Bogerd een metafoor voor een glimpje eeuwigheid.”
Theaterkrant
“Leineroebana maakt beelden die stilmakend mooi zijn.” (...) " er zitten beelden bij die stilmakend mooi zijn. Soms ben je stil omdat je niks wil zeggen, soms omdat je het niet weet. Soms raast alles in je hart en hoofd, en heb je de armen van een ander nodig om rust te kunnen vinden. Met dat gegeven wordt verschillende keren gespeeld.” (...) “Spathelder zijn de gebogen banen die ze (Aika Goto) maakt, de gewrichten lijken niet eens te rollen, je kunt er uren naar kijken of ze nu door de diepe klanken uit de accordeon worden aangezwengeld of meevliegen met de vogels en insecten in een stil bos…”
Datum & tijd
Wo 18 jan | 20:30 - 21:30
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 21,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]