Krisztina De Châtel Scala & Limited (Sjoerd Derine) 1
© Sjoerd Derine

Krisztina de Châtel

Scala & Limited

Datum & tijd
Do 1 dec | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 22,50
Incl. drankje en garderobe

Tweeluik van de grande dame van de Nederlandse moderne dans.

Krisztina de Châtel is al decennia de grande dame van de Nederlandse moderne dans. De van oorsprong Hongaarse choreograaf maakte ruim zeventig choreografieën en drie dansfilms. Met recente reprises van ‘Thron’ en ‘Pulse’ en het enthousiast ontvangen tweeluik ‘Feminale’ overtuigt zij ook de nieuwe generatie dansliefhebbers.
De restricties van het afgelopen anderhalf jaar maakten de eeuwige strijd van de mens met zijn beperkingen – een terugkerend thema in de choreografieën van De Châtel – ineens heel actueel en concreet. Maar de gebeurtenissen rond Covid-19 versterkten een nog veel groter probleem: het gevoel existentieel gevangen te zitten, als man, als vrouw, als witte, als zwarte, als mens. Onze speelruimte, in tijd en ruimte, lijkt steeds kleiner. In dit tweeluik geeft De Châtel uitdrukking aan deze gevangenschap. In ‘Scala’ zoeken vijf vrouwen houvast op een ronddraaiende wenteltrap; in ‘Limited’ zoekt een mannelijke danser zijn bewegingsmogelijkheden, opgesloten in een glazen buis.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel dans ‘Scala’: Marina Bilterijst, Alina Fejzo, Alice Gioria, Martina Orlandi, Federica Panariello, Julia Drittij | danser ‘Limited’: Ivan Montis
Muziek compositie: J.S. Bach en Han Otten
Regie choreografie: Krisztina de Châtel
Recensies
NRC Handelsblad over ‘Scala’
“Het is De Châtel ten voeten uit: strijdbare vrouwen die in volle concentratie minimalistische patronen uitvoeren. Het is ook De Châtel anno nu: evenzeer geïnspireerd door ruimtelijke uitdagingen als maatschappelijke en geopolitieke ontwikkelingen.”
Trouw over ‘Scala’
“Het is prachtig hoe De Châtel werkt met tegenstellingen: mens-machine, licht-donker, gevoelig-hard. De trap is als oorlogstuig, eenmaal op gang gebracht is er geen houden meer aan.”
Datum & tijd
Do 1 dec | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 22,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]