Julika Marijn In De Schaduw Van Rembrandt (Carla Van De Puttelaard) 2
© Carla van de Puttelaard

Julika Marijn

In de schaduw van Rembrandt (Dinsdagmatinee)

Datum & tijd
Di 14 feb | 14:00
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe

De schaduwzijde van genialiteit en roem.

Krachtige vrouwen die hun eigen weg en stem zoeken is het terugkerende thema in het theaterwerk van Julika Marijn. Eerder maakte ze succesvolle solovoorstellingen over Etty Hillesum, prinses Diana en Helene Kröller-Müller. Nu is het de beurt aan Geertje Dircx, de tweede vrouw van Rembrandt, die eerst jarenlang zijn minnares was en zijn zoon Titus opvoedde. Ze zag zijn meesterwerken, waaronder ‘De Nachtwacht’, ontstaan en stond zelf ook model voor de grote schilder. Totdat Hendrickje Stoffels ten tonele verscheen. Geertje werd bruut opzijgeschoven en uiteindelijk door Rembrandt opgesloten in een tuchthuis.
Julika Marijn laat de vrouw aan het woord die de donkere kant van Rembrandt aan den lijve ondervond. Bijna 400 jaar staat ‘de meester van het licht’ wereldwijd in de schijnwerpers. ‘In de schaduw van Rembrandt’ is de herstory van Geertje: een eigentijdse voorstelling over de keerzijde van genialiteit en roem, de kracht om het licht te blijven zoeken, loyaliteit en de bittere grenzen daarvan.

Voor een complete middag uit
Voorafgaand aan uw voorstellingsbezoek bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee in Grand Café Klunder of in de foyer. Komt u alleen? U wordt van harte welkom geheten door onze gastvrouw/-heer. In de foyer richten we een plek in voor een gezellig samenzijn met gelijkgestemden. Het drankje na afloop is bij de toegangsprijs inbegrepen! Na afloop van de voorstellingen op 27 september, 14 februari en 14 maart wordt een meet & greet met de artiesten georganiseerd.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
14:00
14:00
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Julika Marijn
Regie regieadviezen: Diederik van Vleuten
Recensies
Theaterkrant over ‘Etty Hillesum - Dat onverwoestbare in mij’
“Tot op het laatst behoudt de voorstelling een optimistische toon, en dat is indrukwekkend. Beklemming en hoop gaan samen. Dat is knap gedaan, want op die manier behoudt ‘Dat onverwoestbare in mij’ exact wat een historische voorstelling moet doen: je waant je in de tijd van toen, zonder kennis van nu.”
NRC Handelsblad over ‘Etty Hillesum - Dat onverwoestbare in mij’
“Indrukwekkende voorstelling over de laatste jaren van Etty Hillesum.”
Datum & tijd
Di 14 feb | 14:00
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]