Jazz Café Nieuw Campagnebeeld

Jazz Café

Met o.a. Marc Schenk en Kasper Kalf

Datum & tijd
Ma 27 feb | 20:30 - 22:15
Met pauze
Locatie
Plein Zaal
Prijzen
Regulier € 16,50
Incl. drankje en garderobe

Kom luisteren naar een afwisselende line-up met (inter)nationale jazzmuzikanten van topkwaliteit. De gastartiesten worden begeleid door initiatiefnemers Marc Schenk (drums) en Kasper Kalf (bas).

Vandaag staan op het programma: Simon Rigter (saxofoon), Jan van Duikeren (trompet), Karel Boehlee (piano), Kasper Kalf (contrabas) en Marc Schenk (drums).

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 22:15
20:30 - 22:15
Plein Zaal
Plein Zaal
Recensies
Biografie Simon Rigter
Simon Rigter is geboren in Leiden op 20 september 1973. Als zoon van saxofonist Bob Rigter groeide hij op in een muzikaal milieu. Op tienjarige leeftijd kreeg Simon klassiek dwarsfluitles en op twaalfjarige leeftijd begon hij met de saxofoon. Van 1989 t/m 1996 studeerde Simon aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij les kreeg van de bekende saxofonist/klarinettist John Ruocco. Daarna studeerde hij aan het Hilversums conservatorium bij Ferdinand Povel. In 1997 studeerde Simon af aan het Hilversums conservatorium. Hij nam CD’s op met The Dutch Jazz Orchestra, The Jazz Orchestra of the Concertgebouw, The Rotterdam Jazz Orchestra, The Reeds, Curtis Fuller, Slide Hampton, John Marshall, Cees Slinger, Victor Kaihatu, Peter Beets, Ruud Breuls, Erik Doelman en vele anderen. Hij trad op met o.a. George Coleman, Elvin Jones, Joe Cohn, Jim Rotondi, Nancy Marano, Alvin Queen, Ferdinand Povel, Ruud Jacobs, Pim Jacobs, Frans Elsen, Rob van Kreefelt, Peter Beets, Marco Kegel en vele anderen. Simon Rigert maakt vast deel uit van The Jazz Orchestra of the Concertgebouw, The Reeds, Saxology, The Sjoerd Dijkhuizen/Simon Rigter Quintet, The Simon Rigter Quartet, The Ruud Breuls/ Simon Rigter Quintet, Peter Beets’s the Blues Goes Latin, The Erik Doelman Quartet.
Biografie Karel Boehlee
Karel Boehlee (Leiden, 23 april 1960) is een Nederlands jazzmuzikant. Hij bracht in 1984 zijn debuutalbum uit met zijn trio. Met bassist Frans van der Hoeven en drummer Roy Dackus vormde hij het European Jazz Trio. Zijn eerste platen, die tussen 1988 en 1992 werden gemaakt, waren meteen een succes, vooral in Japan. Hij speelt al 35 jaar als pianist bij Toon Roos en begeleidde regelmatig Toots Thielemans en Philip Catherine, Jesse van Ruller, Martijn van Iterson, Fay Claassen, Peter Tiehuis en Maria Mendes. Ook is hij veelgevraagd als sessiemuzikant bij popartiesten als Gino Vannelli en Trijntje Oosterhuis. In Japan en Korea treedt Boehlee regelmatig op als soloartiest. Karel Boehlee is hoofddocent aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2013 ontving hij de Arena Jazz Award, een prijs voor de beste begeleider.
Biografie Jan van Duikeren
Jan van Duikeren (1975) heeft aan het Conservatorium van Rotterdam gestudeerd. In 1996 wint hij de Rotterdamse Erasmus Jazzprijs voor jonge talent. In 1997 sluit hij zich aan bij Candy Dulfer’s Funky Stuff. Met deze groep heeft hij zo’n beetje alle hoeken van de wereld gezien en op grote festivals gestaan. Van Duikeren is inmiddels een veel gevraagde studiomuzikant, solist, arrangeur en nu dus ook componist. Hij heeft samengewerkt met artiesten als Dave Stewart, Bob Brookmeyer en Angie Stone. Trompettist Jan van Duikeren (Schiedam 1975) behoort al jaren tot een selecte groep internationaal gewaardeerde jonge musici die wereldwijd actief is. Het meest bekend is hij waarschijnlijk als trompettist van Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, the Jazzinvaders, Gare du Nord, Caro, Emerald het Rotterdam Jazz Orchestra en vele andere artiesten en ensembles, maar ook onder zijn eigen naam is van Duikeren zeer productief.
Datum & tijd
Ma 27 feb | 20:30 - 22:15
Met pauze
Locatie
Plein Zaal
Prijzen
Regulier € 16,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]