Jazz Café Nieuw Campagnebeeld

Jazz Café

Met o.a. Marc Schenk en Kasper Kalf

Datum & tijd
Ma 28 nov | 20:30 - 22:15
Met pauze
Locatie
Plein Zaal
Prijzen
Regulier € 16,50
Incl. drankje en garderobe

Kom luisteren naar een afwisselende line-up met (inter)nationale jazzmuzikanten van topkwaliteit. De gastartiesten worden begeleid door initiatiefnemers Marc Schenk (drums) en Kasper Kalf (bas).

Vandaag staan op het programma: Ronald Douglas (vocals), Rob van Bavel (piano), Kasper Kalf (contrabas) en
Marc Schenk (drums).

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 22:15
20:30 - 22:15
Plein Zaal
Plein Zaal
Recensies
Biografie Ronald Douglas
Zanger Ronald Douglas is een vakman die al 25 jaar optreedt met gerenommeerde orkesten als ‘t Metropole Orkest en de Skymasters. Hij is jazz zangdocent aan het Artez van Zwolle en gastdocent aan het Amsterdams conservatorium. Na zijn eigen conservatorium opleiding maakte hij een start met grootheden als Rob van Bavel en Ferdinand Povel. Hij bracht vele cd’s uit en reisde van Japan tot Brazilië. Ook op het vermaarde East Coast Jazzfestival in Washington USA trad hij op met zijn band.
Biografie Rob van Bavel
Als tienjarige weet Rob van Bavel (Breda, 16 januari 1965) zeker dat hij, net als zijn vader, klassiek pianist wil worden. Maar hij kiest voor de jazz, die voor hem altijd moet swingen, in de geest van voorbeelden als Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Meteen na zijn cum laude afstuderen aan het Rotterdams conservatorium stijgt zijn bekendheid snel door het winnen van internationale prijzen en zijn optredens met tal van groepen. Eind jaren tachtig is Rob van Bavel de primus inter pares van de jonge Nederlandse jazzpianisten. Hij werkt met eigen bands: duo, trio, kwartet, kwintet, sextet, octet en zelfs een veertien man sterke big band. In de loop der jaren speelt hij in de groepen van onder anderen Ben van den Dungen & Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Ad Colen, Carolyn Breuer, Tineke Postma en Rik Mol. Hij geeft overal ter wereld concerten, van Amerika tot China, Japan, Zuid-Korea en Indonesië, en in heel Europa. Van Bavel maakt ook naam als componist. Daarbij toont hij zich toegankelijk voor invloeden uit andere stijlen en muzieksoorten, maar zijn wortels liggen toch in de Amerikaanse Swing en bop. Aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam is hij een gemotiveerde docent, die met zijn lesboek “Jazz Piano Essentials” in de hele wereld (beginnende) pianisten mede vormt.
Datum & tijd
Ma 28 nov | 20:30 - 22:15
Met pauze
Locatie
Plein Zaal
Prijzen
Regulier € 16,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]