Igone De Jongh Zin In Liefde (Mark Engelen) 2
© Mark Engelen

Igone de Jongh

Zin in liefde

Datum & tijd
Za 11 feb | 20:15 - 21:30
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 39,50
Incl. drankje en garderobe

Tweede soloprogramma van de enige echte prima ballerina van ons land.

Bijna een kwart eeuw danste prima ballerina Igone de Jongh bij Het Nationaal Ballet waar ze werkte met gelouterde en wereldvermaarde choreografen. In haar eigen voorstelling ‘Zin in liefde’ wilde ze zich laten choreograferen door twee jonge aanstormende talenten: Simone Repele en Sasha Riva, waarvan laatstgenoemde ook mee danst in de show. Daarnaast wordt Igone op het toneel geflankeerd door enkele dansers uit het mede door haar opgerichte dansgezelschap in ballingschap The United Ukranian Ballet Company.
De voorstelling ‘Zin in liefde’ is geïnspireerd door het fenomeen ‘diva’. Diva’s als Judy Garland, Édith Piaf, Maria Callas en Whitney Houston. Door de ogen van de diva kijken we terug op een leven vol uitersten. Haar optredens betoveren ons, ze schittert en verlicht ons leven. Maar we ervaren ook de offers: de totale overgave aan haar talent, haar misstappen en haar dramatische liefdes. Het zijn de thema’s die onlosmakelijk verbonden lijken aan het fenomeen diva. En toch, we vergeven haar alles, want haar toewijding en talent tonen ons iets van het geheim van het leven.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 21:30
20:15 - 21:30
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Regie Ruut Weissman
Website http://www.senf.nl/
Recensies
de Volkskrant over ‘I’
“In een stralend witte tutu danst ze voor het eerst van haar leven de beroemde solo ‘De stervende zwaan’ voor publiek. (…) Intens en virtuoos is elke beweging perfect in balans.”
Trouw over ‘I’
“Een magisch moment als De Jongh haar spitzen ombindt voor de vertolking van de stervende zwaan, de rol die ze nooit danste.”
Theaterkrant over ‘I’
“Een prachtige, stijlvolle en in esthetisch opzicht volmaakte mix van klassiek en hedendaags ballet.”
Datum & tijd
Za 11 feb | 20:15 - 21:30
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 39,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]