ICK Blasphemy Rhapsody (Alwin Poiana) 1
© Alwin Poiana

ICK

Blasphemy Rhapsody

Datum & tijd
Wo 31 mei | 20:15 - 21:30
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 23,50
Incl. drankje en garderobe

Choreografie offert zekerheden en omarmt de beweeglijkheid van het leven.

De manier waarop we dansen kan nooit helemaal los worden gezien van de manier waarop we samenleven. De Zuid-Italiaanse dans Pizzica, oorspronkelijk een wilde dans om het dodelijke gif van een spinnenbeet uit het lichaam te verdrijven, werd in tijden van armoede dé remedie tegen depressies. De swingende Charleston ontstond tijdens het interbellum als reactie op de strikte vooroorlogse etiquette en werkte bevrijdend.
‘Blasphemy Rhapsody’ ontstond in het spoor van een ongekend virus, in uitzonderlijke omstandigheden. Wat te doen om het gevoel van vergankelijkheid te beteugelen? Het goddelijke aanraken of het aardse verslinden, afstand houden of elkaar juist doodknuffelen?
De popsong ‘Around the world’ van Daft Punk klinkt uit de boxen. We worden omhooggevoerd, maar onze voeten blijven stevig verankerd in de grond. Zo ontpopt ‘Blasphemy Rhapsody’ zich tot een gedanst ritueel, waarin zekerheden worden geofferd, een oproep om de beweeglijkheid van het leven te omarmen.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 21:30
20:15 - 21:30
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel ICK-Ensemble
Regie concept en choreografie: Emio Greco | Pieter C. Scholten
Website http://www.ickamsterdam.nl/
Recensies
Theaterkrant
“‘Blasphemy Rhapsody’ ademt zowel energieke opluchting als opgejaagde nervositeit, met meditatieve momentjes wanneer iemand op zijn kop stil staat en een ijle stem neuriet.”
Dansmagazine
“Veranderlijkheid en onzekerheden zijn dé thema’s van ‘Blasphemy Rhapsody’. Een voorstelling die aansluit bij de actualiteit en herkenbaarheid oproept.”
Datum & tijd
Wo 31 mei | 20:15 - 21:30
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 23,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]